/ FOTO: SVETOSAVSKA
18/09/2022 u 21:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svetosavska: Nova vlast će morati da prihvati Rusiju kao partnera, makar u njoj bio i DPS

Svetosavska je uvjerena da će i DPS, koliko i neki drugi, ubrzo biti primoran da okrene novu ploču, navode oni

Predsjedništvo Svetosavske saopštilo je da "pozicija u kojoj se, u unutrašnjoj i spoljnoj politici, Rusija po prvi put proglašava kao neprijatelj Crne Gore, dugoročno je neodrživa".

- Svetosavska je uvjerena da u strukturama svakog činioca političkog života postoji kritična masa u članstvu ili među funkcionerima, koja je svjesna da rijeka ne treba uzbrdo, niti Crna Gora može protiv Rusije. Svetosavska  vjeruje da se može oprostiti , ponekad i onima koji su uradili sve što su mogli, čak i protiv sopstvene istorije i genetskog koda. Čovjek može da pogriješi, pogotovo ako je kupljen ili ucijenjen. Ali, nepošteno je cijeli narod okrenuti protiv sebe samoga. Danas se svaka parlamentarna stranka u Crnoj Gori zalaže za tzv. evropske integracije, i što je najgore, ko bi god da se ugura u sistem vlasti, obećava da će čuvati, kao zenicu svoga oka, odluku o priznanju lažne države Kosovo, članstvo u NATO-u i sankcije Ruskoj Federaciji- navode u saopštenju.

Svetosavska je uvjerena da će i DPS, koliko i neki drugi, "ubrzo biti primoran da okrene novu ploču, sa sviješću da su sankcije Rusiji uvedene bez bilo kakvog valjanog razloga, izuzimajući ''solidarisanje'' sa onima koji su razvalili svaku složenu državu koja je zapamćena na ovim prostorima".

- Pozivamo parlamentarne stranke na razum i sugerišemo da se vode interesima građana Crne Gore, a nikako logikom starih i novih ambasadora koji u šaci drže lidere i vlasti i opozicije, ko god to bio, i koliko god bilo narodu nejasno, ko je vlast ili opozicija u Crnoj Gori. Zato Svetosavska na vrijeme tvrdi da dolazi novo vrijeme i da će buduća vlast, nakon vanrednih parlamentarnih izbora, opet – ko god da je čini, morati da radi u interesu građana Crne Gore. U tom slislu, između ambicija Biks Alijua i testamenta Svetoga Petra Cetinjskoga, izbor nije težak. Jer, ipak, Cetinje nema snagu Kijeva, niti Podgorica tancuje u ritmu Nju Džersija. Amerika treba da bude partner države u kojoj živimo, ali je prvi i osnovni partner državne politike – narod Crne Gore- poručuje Svetosavska.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:53