Прикупљање потписа / - Прикупљање потписа
28/06/2022 u 12:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svetosavska: U tri crnogorska grada prikupljeno 6.000 potpisa za ukidanje sankcija Rusiji

Svetosavska je, kako je istakao, danas završila i osnovni dio priprema za predstojeći izborni Sabor.

Svetosavska srpska lista obavještava javnost da su danas, na Vidovdan, i formalno prikupili 6.000 potpisa građana Crne Gore za ukidanje sankcija Ruskoj Federaciji, saopštio je član rukovodstva Mirko Rmandić.

 - Imajući u vidu da naša inicijativa, na dnevni red u Skupštini Crne Gore, u svakoj varijanti, ide na jesen, akciju ćemo nastaviti sve do septembra, kako bismo u parlamentarnu proceduru predali više nego respektabilan broj potpisa koje poslanici vlasti i parlamentarne opozicije neće moći zanemariti - poručio je on.

Zahvalio je građanima koji su, tokom naše dosadašnje kampanje za ukidanje sankcija Rusiji, svojim potpisima podržali predlog Rezolucije kojom se brani tradicionalna čast, identitet i istorijska svijest naroda Crne Gore.

- SVETOSAVSKA će, da preciziram, do jeseni, pružiti priliku svim zainteresovanim građanima, u skoro svakom gradu Crne Gore, da potpisima podrške, na našim štandovima, izraze svoj stav povodom ovog spoljnopolitičkog i etičkog pitanja. Napominjem da smo 6.000 potpisa, do sada, prikupili u samo tri grada u Crnoj Gori! - dodao je on.

Svetosavska je, kako je istakao, danas završila i osnovni dio priprema za predstojeći izborni Sabor.

 - Odlučili smo da, tokom jula, ostavimo prostor za još nekoliko političkih stranaka, penzionerskih i sindikalnih organizacija i pokreta da donesu odluke, na svojim organima, o kolektivnom ulasku u SVETOSAVSKU, nakon što su to uradile Srpska lista, raspušteni odbori Narodne stranke i Srpske radikalne stranke, Srpski sabor Zavjetnici, Srpska alternativa i osnivači i funkcioneri još nekih stranaka koji su, u vremenu za nama, branili zajedničku državu i borili se za opstanak Srpske pravoslavne crkve, socijalna i prava srpskog naroda u Crnoj Gori - zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:07