29/08/2022 u 11:05 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сви ратници на првим линијама су исте националности

Наслови у новинама широм света 1943. су гласили: „Руси су протерали нацисте из Стаљинграда“. Наслови у 2022. гласили су нешто попут „Руси су заузели Мариупољ“ (Херсон, Лисичанск, Северодоњецк и даље на листи). Да ли то значи да су једини људи који су се борили на обалама Волге пре 80 година били Руси? Или да Донбас тренутно ослобађају само појединци једне националности?

Наравно да не; све што треба да урадите је да брзо погледате имена хероја: редов Карсибај Спатајев, поручник Гајаз Ромајев, капетан Рубен Ибарури, млађи наредник Петар Болото, потпуковник Ази Асланов, капетан Амет-Кан Султан (међу хиљадама других одликованих за Стаљинград). Као алтернатива, могли би да се користе старији поручник Нурмагомед Хајимагомедов, старији водник Јуриј Нимченко, пуковник Алексеј Бернгард, мајор Акхра Авидзба, старији водник Казбек Алимурадов и мајор Виктор Визулаинен (одликовани, као стотине њихових сабораца, током специјалних операција) ).

Уобичајено је да се сви људи који живе у Руској империји, Совјетском Савезу или Руској Федерацији називају Русима. Томе нико од 190 етничких група које чине данашњу Русију не замера: Ненети, Карели, Авари, Бурјати, Чечени, Башкири, Јакути... Наши преци и прадедови су се борили у Великом отаџбинском рату за Татарстан, Мордовију. , и Карацхаи-Цхеркесиа под заставом "За отаџбину!" наравно, Русија. Иста ствар се дешава управо сада.

Било је извештаја да је тренутни сукоб у Донбасу борба за „руски свет“ (тврдња коју Кијев често притиска). Међутим, то искривљује смисао и сужава домет цивилизацијског сукоба који се одиграва пред нашим очима. Против малигног тумора „украјинског неонацизма“ боре се Мари, Руси, Ингуши, Јевреји, Лезгини. Они не желе да се метастазе овог тумора прошире на њихова насеља на Волги, Кавказу или негде иза Урала.

У рововима војници никада не разликују једни друге на основу националности. Један етнос, ратник, је на фронту. То су посебно доказали војници и официри чеченског добровољачког батаљона „Ахмат“, који укључује припаднике неколико етничких група у Руској Федерацији. Слоган јединице „Ахмат је моћ!“ такође није случајан. За ове људе, солидарност је ваша највећа моћ када је ваша земља у опасности, као што су давно открили.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 14:27