Милан Тичић / - ДПС
18/07/2023 u 12:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tičić: Budva ni formalno više nema vlast, hitno potrebni izbori

Današnje slike iz našeg grada tipičan su primjer bezvlašća koje se kao virus širi po crnogorskim opštinama, i zato su Budvi hitno potrebni izbori i nova vlast koja neće upravljati gradom iz zatvora - naglasio je on

Budva ni formalno više nema vlast. Današnji propali pokušaj da se održi sjednica lokalnog parlamenta surova je potvrda da se naš grad nalazi u političkoj provaliji iz koje se može izbaviti samo novim lokalnim izborima, poručio je predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva Milan Tičić.

Sjednica budvanskog parlamenta odložena za 15. avgust: "Opet se pojavio sindrom Džaković"

- Perjanice lokalne vlasti u Budvi na čelu sa delegitimisanim predsjednikom Skupštine, Nikolom Jovanovićem, koji u svom bezobrazluku zloupotrebljava govornicu Skupštine, iako ne postoji kvorum za rad, moraće da se suoče sa realnošću na više nivoa. Prvo: odluka jednog broja odbornika DF-a da ne omoguće održavanje današnje sjednice, znači da više ne postoji ni formalna većina u lokalnom parlamentu Budve, i da Nikola Jovanović nema podršku DF-a da ostane na mjestu predsjednika Skupštine - smatra Tičić.

On je istakao da je stanje u Budvi je neredovno i nenormalno, jer se predsjednik opštine Milo Božović nalazi u spuškom zatvoru, odakle, kako je naveo, pokušava da upravlja gradom preko Nikole Jovanovića i da predlaže dnevni red za skupštinska zasijedanja.

- I treće: bez obzira što se u Budvi više ne zna, jesu li DF, Demokrate i URA i dalje koalicioni partneri, zna se da lokalna vlasti u Budvi više nema legitimitet da upravlja gradom, i to prije svega zbog činjenice da je lokalni Demokratski front, za samo osam mjeseci, od oktobra do juna, izgubio više od tri hiljade glasova - dodao je Tičić.

On je naglasio i da je vlast u Budvi je klinički mrtva, i svako dalje odbijanje da se mandat vrati građanima, predstavljalo bi brutalnu zloupotrebu građana Budve.

- Današnje slike iz našeg grada tipičan su primjer bezvlašća koje se kao virus širi po crnogorskim opštinama, i zato su Budvi hitno potrebni izbori i nova vlast koja neće upravljati gradom iz zatvora - naglasio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 10:26