СДП Илустрација / - СДП Илустрација
02/09/2021 u 14:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тиват: Предсједништво СДП одлучило да ускрати мањинску подршку локалној власти

Ипак,све чешћа дешавања у Тивту која имају веома изражену националистичку позадину у потпуном су несагласју са основним програмским и врједносним принципима СДП од њеног оснивања, наводе они

Предсједништво СДП одлучило је да ускрати мањинску подршку локалној власти у Тивту, чиме ова власт губи већину а тиме и легитимитет са посљедњих локалних избора.

-СДП је подршком мањинској власти након избора показао добру политичку вољу да пружи шансу неким,  номинално, грађанским структурама како би се покушао направити дисконтинуитет од лоше претходне ДПС власти, која није управљала у корист грађана, због чега је с правом и изгубила подршку грађана Тивта-наводе у саопштењу.

Додају: "Ипак,све чешћа дешавања у Тивту која имају веома изражену националистичку позадину у потпуном су несагласју са основним програмским и врједносним принципима СДП од њеног оснивања".

-Такав тренд и догађаји, у којима неријетко директно учествују и неки актери власти, посљедица су успостављеног социјалног амбијента који никако не приличи Тивту као мултиетничкој и мултикултуралној средини. Актуелна власт односно један њен дио је нажалост више била инспиратор стварања таквог амбијента него што се трудила да спријечи многе негативне појаве и процесе који су у супротности са вриједностима грађанске и секуларне Црне Горе-наводе они.

Додају: "Истовремено, многе лоше праксе бивше власти настављене су, док се с друге стране директно или индиректно ствара амбијент који додатно дијели грађане на политичкој и идеолошкој матрици клеронационализма који је нажалост постао владајући концепт и на државном нивоу".

-Као партија, једина пуне 3 деценије на страни грађанске, европске, секуларне и модерне државе Црне Горе, СДП је у обавези да се на свим нивоима бори против политика које доводе у питање  неупитност Уставних вриједности на којима је обновљена црногорска држава, па из тог разлога ускраћујемо подршку мањинској власти у Тивту-поручују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:40