Зграда Министарства одбране / - МОД
05/11/2021 u 20:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Тодор Горановић генерални директор Обавјештајно-безбједносног директората

Предлог министарке одбране усвојен

За генералног директора Обавјештајно-безбједносног директората у Министарству одбране поставља се потпуковник  Тодор Горановић, са завршеном  Војном  академијом, досадашњи  вршилац  дужности генералног директора овог директората, саопштено је из Владе.

Како додају, министарка Оливера Ињац је поднијела овај предлог Влади.

 - У образложењу предлога је навела: „Рјешењем Владе Црне Горе број: 04-2204/3 од 12. маја 2021. године, потпуковник Тодор Горановић одређен је за вршиоца дужности  генералног  директора  Обавјештајно-безбједносног директората. Сходно одредбама члана 33 став 1 Закона о војно-обавјештајним и безбједносним пословима прописано  је  да  за  директора  може  бити  именовано  лице  које, поред општих услова прописаних законом којим  се уређују права  и  обавезе државних службеника и намјештеника, мора да испуњава и посебни услов да има најмање десет година радног искуства на пословима са VII 1 нивоом квалификације образовања, од чега најмање пет година на руководећим радним мјестима у области безбједности, док је ставом другим истог члана предвиђено да директора поставља Влада, на предлог министра одбране, уз прибављено  мишљење  надлежног  радног  тијела  Скупштине  Црне  Горе - наводи се у рјешењу објављеном на сајту Владе,

Услови за постављење  професионалних  војних  лица  на  одређеним  дужностима  у  Министарству одбране,  прописани су Формацијом Министарства одбране,  која је означена одговарајућим степеном тајности.

 - Одбор за безбједност и одбрану је актом број 00- 63-4/21-71/5  од  27.  октобра  2021.  године, једногласно усвојио мишљење да се за генералног директора Обавјештајно-безбједносног директората у Министарству одбране постави потпуковник Тодор Горановић. Имајући у виду наведено, као и чињеницу да потпуковник Горановић испуњава услове који су прописани за постављење на дужност генералног директора Обавјештајно-безбједносног директората, предложено је његово постављење - наводи се у документу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 13:04