/ - FOTO: SKRINšOT
26/04/2023 u 14:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilački savjet sjutra o komunikaciji tužilaca u slučaju ulaska Belivuka i Miljkovića u Crnu Goru

Vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke, Tatjana Begović, kazala je ranije da će, u namjeri da se sva pitanja koja se odnose na postupanja državnih tužilaca i njihovu međusobnu komunikaciju rješavaju unutar institucije, sjednici prisustvovati svi državni tužioci koji su akteri događaja

Tužilački savjet sjutra će na vanrednoj sjednici raspravljati o komunikaciji državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u vezi sa postupanjem u predmetu povodom ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke, Tatjana Begović, kazala je ranije da će, u namjeri da se sva pitanja koja se odnose na postupanja državnih tužilaca i njihovu međusobnu komunikaciju rješavaju unutar institucije, sjednici prisustvovati svi državni tužioci koji su akteri događaja.

Begović je rekla da će svim učesnicima u tom postupku omogućiti da članove TS upoznaju sa radnjama koje su preduzimali u konkretnom predmetu.

Ona je rekla da će se, nakon toga, Savjet, kao tijelo koje obezbjeđuje samostalnost svih državnih tužilaštava, održati novu sjednicu tokom koje će biti razmatrana upućena inicijativa ministra pravde Marka Kovača.

Kovač je uputio Tužilačkom savjetu predlog za razrješenje rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva (VDT) u Podgorici Lepe Medenice.

Iz Ministarstva pravde su kazali da je, nakon uvida u službenu zabilješku državnog tužioca Vukasa Radonjića, utvrđeno da postoji sumnja da je Medenica izvršila neprimjeren uticaj na njega kao postupajućeg tužioca u predmetu formiranom povodom ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru bezbjednosno interesantnim osobama Belivuku i Miljkoviću.

Tužioci Nikola Boričić i Radonjić na sjednici Odbora za politički sistem i pravosuđe saopštili su da ih je Medenica zvala i pritiskala da puste policajce uhapšene u slučaju ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću. Medenica je te navode negirala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:16