Administrativni odbor / ADMINISTRATIVNI ODBOR
05/07/2021 u 10:08 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тужилаштва траже скидање имунитета за шест посланика

Основна државна тужилаштва траже скидање имунитета посланицима и посланицама Зденки Поповић, Милуну Зоговићу, Милану Кнежевићу и Владану Раичевићу, док Специјално државно тужилаштво захтијева скидање имунитета Драгану Краповићу и Петру Ивановићу

У Скупштини Црне Горе 7. јула ће бити одржана сједница Административног одбора а на дневном реду се захтјеви Основних државних тужилаштава из Пљеваља, Подгорице и Никшића, као и два захтјева Специјалног државног тужилаштва, за скидање имунитета за шест посланика црногорског парламента.

Основно државно тужилаштвo из Пљеваља, тражи укидање имунитета посланици Демократа Зденки Поповић, због кршења мјера НКТ-а. Њу ОДТ Пљеваља терети за кршење мјера приликом ношења помоћи старици од 90 година на жабљаку у аорилу ове године.

Такође, упућен је и захтјев Основног државног тужилаштва Подгорица за одобрење кривичног гоњења против посланика Демократског фронта Милуна Зоговића и Милана Кнежевића и захтјев Основног државног тужилаштва Никшић за одобрење кривичног гоњења посланика Покрета за промјене Владана Раичевића.

Специјално државно тужилаштво доставило је Скупштини Црне Горе захтјев за скидање имунитета посланику Демократске Црне Горе Драгану Краповићу.

СДТ тврди да је почетком јуна прошле године у Будви, током протеста због, како се тврдило, нелегалне промјене скупштинске већине, формирана криминална организација на челу са Краповићем циљем извршења више кривичних дјела злоупотребе службеног положаја и позивање на отпор.

Предсједник Одбора је управо Милун Зоговић чије је скидање имунитета тражио ОДТ.

По позиву Административног одбора позвани су да у раду учествују в. д. Врховног државног тужиоца и Главни специјални тужилац, као и подносиоци захтјева да на сједници Административног одбора, образложе наведене захтјеве за одобрење да се покрене кривични поступак Иван Гачевић, државни тужилац Основног државног тужилаштва Пљевља, Ивана Вуксановић, државна тужитељка Основног државног тужилаштва Подгорица и Вјера Мићуновић, државна тужитељка Основног државног тужилаштва Никшић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:05