SDT privođenje / - ŽANA BOJANIć
02/06/2023 u 14:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužiteljka Maja Janković upućena u SDT

Tužiteljka Janković u Specijanom državnom tužilaštvu može ostati najduže dvije godine

Tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Maja Janković upućena je na rad u Specijalno državno tužilaštvo, na zahtjev glavnog specijalnog tužilaca Vladimira Novovića, koji je to zatražio od Tužilačkog savjeta još prije pola godine, prenosi TV Nikšić.

Odluku da tužiteljka Janković bude upućena u SDT donio je Tužilački savjet, na elektronskoj sjednici 24. maja 2023. godine, zbog obavljanja poslova hitne prirode i povećanog obima posla u tom tužilaštvu.

Tužiteljka Janković u SDT je počela u četvrtak 1. juna, a u tom tužilaštvu može ostati najduže dvije godine.

Ona je peta tužiteljka, koja je u proteklih 12 mjeseci upućena kao pomoć SDT-u, a na zahtjev GST-a Vladimira Novovića.

U SDT su prošle godine upućeni tužioci Vukas Radonjić, Jovan Vukotić i Tanja Čolan Deretić dok je u februaru ove godine iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici stigla i tužiteljka Jelena Protić.

GST je u zahtjevu početkom godine tražio od Tužilačkog savjeta da mu na period od dvije godine, zbog hitnosti rada u predmetima i povećanog obima posla tog tužilaštva, upute Protić, Janković i tužioca iz Bijelog Polja Vladana Đalovića.

Tužilac Đalović prihvatio je tada predlog da pređe iz Bijelog Polja u Podgoricu, ali je iz porodičnih razloga, tražio da se prelazak odgodi za nekoliko mjeseci. Janković je odmah prihvatila da dođe u SDT, ali se na odluku TS-a čekalo gotovo pola godine.

Tužiteljka Janković kao i ostali tužioci koji su na dvije godine prešlu u SDT, imaju pravo na specijalni dodatak u visini od 60 odsto osnovne zarade.

Na elektronskoj sjednici TS je udovoljio i zahtjevu specijalne tužiteljke Sanje Jovićević, koja je tražila da joj se zbog obaveza u tom tijelu kao članici Tužilačkog savjeta iz reda tužilaca, dozvoli da 50 odsto radnog vremena provodi u TS-u.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:00