Ibrahimović i Turković / - IBRAHIMOVIć I TURKOVIć
11/01/2023 u 15:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"U ime evropske i građanske Crne Gore": Ibrahimović se izvinio zbog Kovača i Damjanovića

On se u Sarajevu sastao sa Biserom Turković

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović, boravio je danas u Sarajevu, gdje se sastao sa zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministarkom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Biserom Turković.

Kovač za portal Dan: Otišao sam u svojstvu ministra na svečanost, ničim nisam ugrozio BiH

On se u ime evropske, građanske, civilizovane i antifašističke Crne Gore, one Crne Gore koja poštuje svoje susjede i njihov ustavni poredak, Turković i svim građanima Bosne i Hercegovine izvinio zbog prisustva dva ministra Vlade Crne Gore proslavi praznika koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim i upoznao je sa svojim uvjerenjem da oni na ovom skupu nisu, niti su mogli predstavljati većinsku Crnu Goru.

Damjanović i Kovač na svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske

- Danas sam u Sarajevu, prije svega u svojstvu predsjednika Bošnjačke stranke sa saradnicima, ali i kao potpredsjednik Vlade za koju smo mi iz Bošnjačke stranke glasali 28. aprila 2022. godine, a koja je trebala da Crnu Goru vrati na evropski put i kojoj smo, zbog udaljavanja od tog puta i dogovorenih prioriteta, izglasali nepovjerenje, razgovarao sa uvaženom zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministarkom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, gospođom Biserom Turković. Tom sam se prilikom izvinio, u ime evropske, građanske, civilizovane i antifašističke Crne Gore, one Crne Gore koja poštuje svoje susjede i njihov ustavni poredak, gospođi Biseri Turković i svim građanima Bosne i Hercegovine zbog prisustva dva ministra Vlade Crne Gore proslavi praznika koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim i upoznao je sa svojim uvjerenjem da oni na ovom skupu nisu niti su mogli predstavljati većinsku Crnu Goru, saopštio je Ibrahimović.

Damjanović: Na svečanosti u Banjaluci sam bio u lično ime, poštujem suverenitet BiH

Turković je ponovila svoj javno iznešeni stav da je iznenađena prisustvom dva ministra Vlade Crne Gore obilježavanju 9. januara kao dana RS, jer je Ustavni Sud Bosne i Hercegovine taj praznik proglasio neustavnim, kao i da njihovo prisustvo narušava odnos dvije inače prijateljske i susjedne države”.

Turković je istakla da je veoma važno da Bošnjačka stranka, kao stranka koja je apsolutno posvećena euroatlanskoj agendi, svojim aktivnim djelovanjem u Vladi Crne Gore nastavi da daje doprinos očuvanju evropskog puta Crne Gore, podizanju životnog standarda građana i jačanju institucija i vladavine prava.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:28