/ - KOLAšIN (FOTO: RTCG)
23/11/2022 u 12:38 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Kolašinu dogovorena podjela vlasti

Toliko odbornika u budućem sazivu lokalnog parlamenta imaće i lista Demokratske Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore

Vlast u Kolašinu naredne četiri godine činiće Demokrate i Ujedinjena, Demokratski front, Evropa sad, Socijalistička narodna partija (SNP) i GP URA, navodi se u zajedničkom saopštenju tih političkih subjekata. Ranije je dogovoreno da predsjednik Opštine bude Vladimir Martinović iz Demokrata, javlja portal RTCG.

-Dogovoreno je da predsjednik Opštine bude iz redova Demokratske Crne Gore, prvi potpredsjednik Opštine iz Evrope sad, a drugi iz SNP-a, dok će predsjednik Skupštine opštine (SO) biti iz redova DF-- poručuju iz tih partija.

Kako navode vlast u Kolašinu počivaće na razvojnim temeljima.

-Kolašin će se graditi, kako bi infrastrukturno spremno dočekao investicioni bum koji ga čeka nakon otvaranja autoputa. Učinićemo sve da Kolašin postane evropska turistička destinacija što odavno zaslužuje- piše u zajedničkom saopštenju budućih konstituenata kolašinske vlasti.

Na lokalnim izborima, održanim, 23. oktobra, Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijaldemokrate (SD) i nestranačke ličnosti osvojile su devet mandata.

Toliko odbornika u budućem sazivu lokalnog parlamenta imaće i lista Demokratske Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore.

U novom sazivu Skupštine opštine (SO) biće i četiri odbornika DF, po tri Pokreta Evropa sad i SNP, dva Grupe birača Momčilo Vukčević i jedan sa liste URA i slobodni građani jendog odbornika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:33