Биљана Кривокапић / - Приватна архива
18/07/2021 u 10:30 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У ОШ "Саво Пејановић" од септембра 80 првака

Ученици ће бити распоређени у три одјељења, од којих ће једно одјељење наставу пратити на енглеском језику, казала је директорица Кривокапић

У ОШ "Саво Пејановић" за наредну школску годину уписано је 80 првака, казала је директорица Биљана Кривокапић.

– Ученици ће бити распоређени у три одјељења, од којих ће једно одјељење наставу пратити на енглеском језику. Ове године наше прваке ће дочекати три сјајне учитељице Милица Стаматовић, Јелена Стојановић и Весна Дамјановић. Школску годину 2021/22. планирамо да почети са 598 ученика, распоређених у 25 одјељења, што је скоро 10 одсто више у односу на претходну годину и на овај резултат смо веома поносни. Настава ће се, као и претходних година изводити у двије смјене – казала је Кривокапић.

Она је истакла да док су неке школе биле пребукиране, ОШ "Саво Пејановић" је донедавно имала проблем са опадањем броја ученика, те да се у последње вријеме тај негативан тренд се мијења, па ова "стара дама" у самом срцу града полако и поново придобија повјерење родитеља.

– Као позитивна потврда нашем раду говори чињеница да и ове године имамо већи број родитеља који бирају ОШ "Саво Пејановић" за своје малишане, задовољни смо бројем пријављених и уписаних ученика и испунили своја очекивања – истакла је Кривокапић.

Она је казала да руководство школе итекако има разумијевања за запослене родитеље којима је један од изазова са којим се морају срести у септембру и чување малишана прије и након наставе, планирају, као и претходних година, обезбиједити боравак за око 50 малишана прва три разреда.

– Јутарње чување и продужени боравак ће радити од 7 до 16 часова, а ученици ће бити распореређени у посебне, намјенске учионице, а на располагању им је и сала за физичко – навела је она.

Кривокапић је истакла да период који је пред њима, користе за уређење школског дворишта, како са предње стране кроз пројекат Микро 020, тако и са унутрашње стране кроз донацију фирме Бемакс, која ће уредити школске полигоне и бине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 20:09