Pljevlja  / -FOTO: ARHIVA
03/03/2023 u 10:35 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Pljevljima još ni pomena o proglašenju rezultata izbora održanih prošle godine

Čim dobijemo odluku Ustavnog suda, mi ćemo za 12 sati proglasiti izborne rezultate, kazao je u izjavi za "Dan" predsjednik OIК-a Čedo Gospić

Još uvjek se ne zna kada će Ustavni sud donijeti odluku o podnijetoj žalbi Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke na izborne rezultate u Pljevljima iz oktobra prošle godine.

Iz Opštinske izborne komisije tvrde da će po dobijanju odluke suda izborne rezultate proglasiti u roku od 12 sati.

– Čim dobijemo odluku Ustavnog suda, mi ćemo za 12 sati proglasiti izborne rezultate - kazao je u izjavi za "Dan" predsjednik OIК-a Čedo Gospić i podvukao da nema nikakvih problema kada je u pitanju rad Opštinske izborne komisije.

Dok se čeka na odluku Ustavnog suda u lokalnoj upravi gotovo da su sve aktivnosti zamrle. Na zvaničnom sajtu Opštine Pljevlja od decembra nema javnih poziva za bilo kakve radove, kao ni izvještaja o nekim aktivnostima koje se finasiraju iz lokalne kase.

Budžet krajem prošle godine nije usvojen za ovu godinu, a na snazi je odluka o privremenom finasiranju do kraja marta. Sada je već sigurno da se budžet ne može usvojiti do 31. marta, jer zakonski propisi nalažu jednomjsečnu javnu raspravu.

Tako da će kasniti raspisivanje svih javnih poziva, a samim tim kasniće i građevinski radovi na gradskoj i seoskoj infrastrukturi.

Nedavno je predsjednik Opštine Rajko Кovačević kazao da će novi budžetski plan usvajati nova većina i da je sadašnja izvršna vlast pripremila nacrt budžeta za 2023. godinu.

Ustavni sud u prethodnom periodu nije imao mogućnost odlučivanja i pretpostavlja se da su DPS, SD i Bošnjačka stranka smišljeno podnijeli žalbe na izborne rezultate kako bi produžili boravak na pozicijama opštinske vlasti.

Nezvanično saznajemo da se sada i kadrovima DPS-a žuri sa proglašenjem izbornih rezultata, jer sadašnja situacija i njima postaje nepodnošljiva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 14:13