Вељовић (Фото: Влада) / -влада
26/07/2021 u 10:00 h
Suzana RadevićSuzana Radević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У сусрет локалним изборима у Подгорици, ДПС Вељовића поставио за координатора за Зету, а Абдића за Тузи

Вељовић долази на мјесто координатора, након што је релативно недавно напустио мјесто директора Управе полиције и постао савјетник шефа државе за безбједност

Руководство Демократске партије социјалиста (ДПС), према незваничним али поузданим сазнањима "Дана", одлучило је да нови координатор ДПС-а у име Предсједништва странке за Општину Тузи буде Веселин Вељовић, дугогодишњи директор Управе полиције и актуелни савјетник за одбрану и безбједност у кабинету предсједника државе и ДПС-а Мила Ђукановића. За Општину у оквиру Главног града, Голубовци, нови координатор ће бити доктор Нермин Абдић. Пошто се у мају 2022. године очекују локални избори у Подгорици, гдје ДПС још држи власт, они већ сад почињу припреме за те изборе.

Интересантно је да је Предсједништво ДПС-а у марту прошле године, на сједници којом је предсједавао Ђукановић, именовало нове координаторе за општинске партијске нивое. За координатора општинског одбора Подорица изабран је управо Ђукановић, Зета тада није имала посебног координатора, док је за Тузи као координатор био задужен Миомир М. Мугоша, актуелни посланик и бивши директор Пореске управе.

Вељовић на мјесто координатора, долази након што је релативно недавно напустио мјесто директора Управе полиције и постао савјетник шефа државе за безбједност. Ако се узме у обзир да је генерални секретар предсједника Ђукановића и бивши градоначелник Подгорице Славољуб Стијеповић на прошлим изборима од бизнисмена Душка Кнежевића узео 100.000 еура за те изборе, те да је све овјековјечено снимком који је Кнежевић и објавио, а након чега је покренута и афера "Коверта", не чуди што се Ђукановић и овога пута одлучио да свог блиског сарадника из кабинета опет именује за координатора и то баш у Зети.

Ипак, јуче од Веселина Вељовића нисмо могли добити потврду да ли је он нови координатор ДПС-а за Зету.

– Не бих то коментарисао – одговорио је кратко Вељовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:30