Здравко Кривокапић / - ФБ
07/09/2021 u 19:28 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НЕВЈЕРОВАТАН КОКТЕЛ: Кривокапић позвао Абазовића, Секуловића, Брђанина и још 62 припадника полиције да им се захвали због Цетиња

- У командном дијелу одговорности ће бити преиспиутан сваки чин сваког појединца и то ће у следећих седам дана бити урађено и ви ћете бити информисани. Нико неће бити поштеђен, без обзира коју функцију има и која га политичка партија штити - поручио је Кривокапић колико јуче

У Вили Горица био је пријем који је организовао предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић поводом "професионалне акције припадника полиције на Цетињу 5. септембра", којом је омогућено да патријарх Порфирије усртоличи митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру, сазнаје портал Дана.

Премијер је на коктел позвао потпредсједника Владе Дритана Абазовића, министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића, директора Управе полиције Зорана Брђанина и још 62 припадника полиције који су учествовали у разбијању демонстрација грађана који су се противили устоличењу митрополита Јоаникија на Цетињу.

Сви они су заједно кренули око 17 часова од МУП-а Црне Горе према Вили Горица.

Данас се огласио и митрополит Јоаникије који је говорио о опструкцији у врху полиције.

- Немам ријечи какви су били премијер и министри, посебно министарка одбране, који су уз опструкцију Управе полиције нашли решење да се све мирно обави. Та опструкција нам је помогла да се потврди јединство Цркве и народа - рекао је он.

Управо овај дио полиције је био мета критика Здравка Кривокапића.

Колико јуче Кривокапић је на конференцији за новинаре, коментаришући медијска сазнања да ће тражити смјену министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића и директора Управа полиције Зорана Брђанина, најавио да ће у наредних седам дана у командом дијелу бити испитан сваки чин појединца „те да нико неће бити поштеђен“.

- У командном дијелу одговорности ће бити преиспиутан сваки чин сваког појединца који је обезбиједио или није обезбиједио, урадио или не, дјеловао или не и то ће у следећих седам дана бити урађено и ви ћете бити информисани. Нико неће бити поштеђен, без обзира коју функцију има и која га политичка партија штити - поручио је Кривокапић.

На питање ко је командовао дешавањима на Цетињу он или директор Управе полиције Зоран Брђанин, Кривокапић је одговорио:

- Преломни тренутак се десио у 4.30 сати ујутро када сам рекао идем, не интересује ме ко ће да ме штити. Мој живот не вриједи ни паре ако Црна Гора буде уведена у грађански рат. Рекао сам ја идем у хеликоптер, идем на Цетиње и бићу са патријархом и митрополитом. Тек тада је дио Управе полиције или поштено речено јединствено се показало дјеловање командног система, кренуо командни процес којио је трајао негдје до 11 часова ујутро. Тада је команди систем препуштен професионалцима. Ко треба да буде командант онај ко је професионалац. До тада није постојао ниједан сценарио који је обећавао било какву наду да се може нешто промијенити. Да ли је било идеја, било је идеја, али ми живимо у периоду када треба да покажемо да насиље не треба да доминира над мудрошћу. Сви су жељенли да виде силу и да се на слиу одговори адекватно. То се није десило и пропали су планови оних стратега који су Црну Гору 30 година довели у овакво стање - рекао је Кривокапић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 14:07