фото: М.К. / - фото: М.К.
03/06/2022 u 15:47 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Функционер ГП УРА и носилац листе "За нови почетак", Омер Бајрактари нови је предсједник Општине Улцињ

Он је за 14 сати заказао сједницу на којој ће се бирати предсједник Општине

Функционер ГП УРА и носилац листе "За нови почетак", Омер Бајрактари нови је предсједник Општине Улцињ. То је одлучено на наставку  сједнице СО Улцињ.

Он је добио подршку 18 од 20 присутних одборника на првој сједници након конституисања Скупштине. Сједници нијесу присуствовали одборници ДПС и ДУА. Бајрактари се захвалио на повјерењу које му је указано и поручио да ће за све људе са идејама и квалитетним приједлозима врата кабинета предсједника увијек бити отворена. - Град који не склуша своје становнике је празан и губи смисао постојања. Интерес Улциња мора да буде изнад сваког нашег појединачног или партијског. Зато, може Улцињ, право и часно, ако радимо сви заједно и ако нам је он на првом мјесту, поручио је Бајрактари.

Одборници су јуче  гласали и за  разријешење  вд секретара Скупштине Бесарта  Ресуланија. На његово мјесто именована Миријета Ђони.

Потпредсједник Форце Ардијан Маврић изабран је на конститутивној сједници за предсједника СО Улцињ.

Сједница у овом граду је почела након што је Влада ЦГ јуче дала сагласност на информацију којом је предвиђено да се данас одржи засиједање на коме ће бити изабран предсједник Скупштине општине и тиме конституисан локални парламент.

Маврић је положио заклетву и захвалио се одборницима на указаним повјерењу. Казао је да га очекује пуно посла јер Општини требају квалитетне одлуке и многи пројекти. Најавио је јачање контролне улоге Скупштине и позвао све одборнике и власти и опозиције да удруже снаге за бољи живот и стандард грађана.

Он је за 14 сати заказао сједницу на којој ће се бирати предсједник Општине.

Сједницом је предсједавао одборник Мехмет Зенка, а једина тачка дневног реда била је избор предсједника Скупштине. Сједница је била прекинута, али је настављена уз предсједавање Генција Ниманбегуа.

image

фото: М.К.

- фото: М.К.

За првог човјека парламента Форца је кандидовала потпредсједника те странке Ардијана Маврића,  а ДПС је кандидовала одборницу Ивану Јанчић Поповић.

Одборници су се о кандидатима изјашњавали тајним гласањем. Локални парламент броји 33 одборничка мјеста.

image

фото: М.К.

- фото: М.К.

Зенка је прекинуо сједницу и сазвао консултативне састанак са представницима свих политичких субјеката за понедјељак у 13 часова а из разлога избора комисије која би пратила процес гласања. Одборник Форце Илир Чапуни казао је да скупштинаска већина  одбија нови покушај опструкције и позвао колеге да се сједница настави.

image

фото: М.К.

- фото: М.К.

Одборници ДПС и ДУА су напустили сједницу, као и секретар локалног парламента Бесарт Ресулани.

Читав процес прати Управна инспекција Министарства јавне управе.

На локалним изборима одржаним 27. марта највише мандата, 14, освојила је Каолиција "За нови почетак" (УРА, ДП, СД, СДП, АА). По шест мандата освојили су Демократска унија Албанаца и Коалиција "За Улцињ и Црну Гору" (ДПС и Бошњачка странка). Пет мандата освојила Форца, а два мандата Демократска Црна Гора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:57