Понављање гласања / IZBORI NA CETINJU-LAZAR RUZIC
31/03/2022 u 18:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Улцињ: ОИК закаснила са доношењем одлуке, понавља се гласање на бирачком мјесту 5?

Према сазнањима портала Дана четири члана Општинске изборне комисије су након што је дата пауза на сјеници ОИК донијели захтјев да се констатује да је њихов приговор прихваћен и да ће на бирачком мјесту број 5 бити поновљени избори

Коалиција "За нови почетак" сматра да је Општинска изборна комисија (ОИK) Улцињ по аутоматизму прихватила њен приговор и захтјев за понављање гласања на бирачком мјесту број 5 Друга мјесна заједница, јер није у закјонм предвиђеном року одговорило на приговор, потврђено је порталу Дана у овој коалицији.

Утврђено је да је на том бирачком мјесту један гласачки листић прихваћен као важећи, иако су биле заокружене двије листе, те да је једно лице гласало два пута.

Такође, у бирачкој кутији нађено је више листића од броја гласача који сузванично гласали.

Према сазнањима портала Дана четири члана Општинске изборне комисије Каплан Мучај, Радован Вукмановић, Александар Газивода и Нина Вукославчевић, су након што је дата пауза на сјеници ОИК донијели захтјев да се констатује да је њихов приговор прихваћен и да ће на бирачком мјесту број 5 бити поновљени избори.

- Четири члана ОИК захтијевају да се на основу члана 109 став 3 Закона о избору одборника и посланика Црне Горе, приговор 203/22 од 30.03, 2022. године, који је поднијела изборна листа "За нови почетак" има сматрати усвојеним јер је у 13 и 50 истекло 24 часа од тренутка пријема приговора - каже се у захтјеву.

У Улцињу је коалиција “За нови почетак” (ГП УРА, ДП, СД и СДП) освојила 14 мандата, коалиција ДПС-БС шест, Форца пет, а Демократе, два, а коалиција Демократске унија Албанаца - Демократског савеза,  шест мандата.

Локални парламент има 33 одборника, па је за већину потребно 17.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 03:51