/ - FOTO: MEDIA PRESS CENTAR BEOGRAD
10/10/2023 u 20:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uljarević: Teško da bi manjine mogle biti u vlasti sa ZBCG, sve veći raskol u PES-u

Uljarević naglašava da “znatan dio političara pokušava da igra u nemogućim uslovima”

Izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević kazala je kako novi plan o uključivanju koalicije “Za budućnost Crne Gore” u vlast, ukoliko je ta informacija tačna, predstavlja nešto što je potpuno suprotno retoričkom zalaganju za proevropsku Vladu.

Ona je kazala kako bi, prema onome što se sada pominje, ZBCG prošla izvanredno.

“Ova vrsta ponude, ako je tačna, nešto je izvanredno za ZBCG, jer je pozicija šefa parlamenta izuzetno moćna, ali i jer bi dobili 40 odsto mjesta po dubini”, prokomentarisala je ona gostujući na televiziji E.

Uljarević naglašava da “znatan dio političara pokušava da igra u nemogućim uslovima”.

“Oni žele da budu dopadljivi što većem broju i birača i poltičkih subjekata. A to je dugoročno siguran put ka propasti”, poručila je Uljarević.

Što se tiče partija manje brojnih naroda, ona smatra kako je teško da bi one mogle biti u vlasti sa ZBCG, a da istovremeno mogu računati da će imati podršku svojih sunarodnika.

“Uzmimo za primjer Bošnjačku stranku – kako će oni objasniti glasačima da su sa onima koji su promijenili dan jedne opštine i, umjesto antifašističkog odredili vjerski praznik, svjesno ponižavajući muslimansko stanovništvo, pokušavajući da dignu tenzije”, smatra ona.

Jučerašnja dva sastanka unutar Evrope sad, pri čemu je jednom prisustvovao Milojko Spajić, a drugom Jakov Milatović, kako smatra Uljarević – pokazuje kako se raskol u tom pokretu sve više formalizuje.

“Ta simbolika sa dva sastanka u jednom danu, uz to što jednom prisustvuje poslanica koja je isključena iz Predsjedništva, govori kako sve u PES-u ide ka formalno-pravnom raskolu. Ukoliko se to i dogodi, dobitnika unutar PES-a ne može biti, a više može naštetiti Milatoviću”, zaključila je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:58