Đukanović i Gutereš / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
27/02/2023 u 18:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gutereš: Bilo je previše pokušaja izvan zemlje da se utiče na Crnu Goru

Pozdravljena je današnja odluka Skupštine Crne Gore kojom se vraća funkcionalnost Ustavnog suda

Ujedinjene nacije se ne miješaju u unutrašnja pitanja, ali Crna Gora može da računa na svaki oblik podrške kako bi se ubrzao evropski put zemlje i ojačale institucije, saopštio je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš na sastanku sa predsjednikom Crne Gore Milo Đukanovićem.

Kako je saopšteno iz Kabineta Đukanovića, izraženo je obostrano zadovoljstvo ponovnim susretom, što potvrđuje kontinuitet dijaloga na najvišem nivou i odličnu saradnju Crne Gore i Ujedinjenih nacija.

Pozdravljena je današnja odluka Skupštine Crne Gore kojom se vraća funkcionalnost Ustavnog suda. U veoma otvorenom razgovoru, podijeljena je zabrinutost i razmijenjena su mišljenja o stanju na Zapadnom Balkanu, aktuelnim procesima i izgledima za poboljšanje prilika, naročito u kontekstu zatezanja odnosa na globalnoj sceni i pojačanog angažovanja međunarodnih aktera.

Generalni sekretar Gutereš je kazao da sa velikim interesovanjem prati dešavanja u Crnoj Gori, pozitivno je ocijenio aktuelna pomjeranja i izrazio interesovanje u pogledu organizovanja parlamentarnih izbora. Konstatovao je da je bilo previše pokušaja izvan zemlje da se utiče na Crnu Goru i njene građane.

Đukanović je zahvalio generalnom sekretaru na posvećenosti stabilnosti i prosperitetu Crne Gore i regiona Zapadnog Balkana i potvrdio da Crna Gora ostaje izuzetno posvećena saradnji sa Ujedinjenim nacijama. Informisao je o stanju u zemlji i izgledima da se kroz predstojeće predsjedničke i parlamentarne izbore dođe do politički odgovorne proevropske vlade i stabilizacije prilika u državi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:11