/ - URA
24/11/2023 u 12:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA: Abazovićeva Vlada ostavila višak novca u budžetu, Spajić da se izvini građanima zbog neistina

Crnoj Gori ne prijeti nikakav bankrot već su te izjave Spajića i funkcionera PES-a bile samo neistine plasirane u cilju sticanja jeftinih političkih poena i opravdanja novog ogromnog zaduživanja Crne Gore ili prodaje akcija EPCG, navode iz URA

Tehničkim rebalansom budžeta i Odlukom o zaduživanju Crne Gore za 2023. godinu Ministarstvo finansija je još jednom potvrdilo da neće biti bankrota koji je ranije najavljivao premijer Milojko Spajić i funkcioneri PES-a. Naprotiv, po trenutnim parametrima i prognozama uglednih ekonomista Crna Gora će zahvaljujući odličnoj ekonomskoj politici koju je vodila tokom 2023, godinu završiti sa viškom novca u budžetu, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

- Sve ranije izrečene teze Abazovića za ekonomske parametre 43. Vlade ovih dana jasno potvrđuju Ministarstvo finansija i Centralna banka. Crnoj Gori ne prijeti nikakav bankrot već su te izjave Spajića i funkcionera PES-a bile samo neistine plasirane u cilju sticanja jeftinih političkih poena i opravdanja novog ogromnog zaduživanja Crne Gore ili prodaje akcija Elektroprivrede - navode iz URA.

Ističu da ovakvo neozbiljno i neodgovorno ponašanje je imanentno premijeru Spajiću, imajući u vidu njegove prethodne izjave u vezi srpskog državljanstva, stana u Beogradu, slučaja Do Kvon.

- Pozivamo još jednom Spajića i PES da upute izvinjenje građanima zbog izazivanja panike najavama bankrota, kojeg sada i sami demantuju. Od sada nema bježanja i Spajić će morati da polaže račune pred građanima Crne Gore.

Vlada Dritana Abazovića je postigla istorijske ekonomske rezultate, javni dug je sveden na 60 odsto BDP-a, u granicama mastrihtskog kriterijuma i najmanji je od 2014. godine, ostvaren je i rekordan prihod od turizma od 1,36 milijardi eura, uz sve to 43. Vlada je najmanje zadužila zemlju od sticanja nezavisnosti za svega 100 miliona i na kraju je ostavila višak novca u budžetu - saopštili su iz GP URA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 23:45