УРА лого
16/09/2021 u 09:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Ако ДФ и Демократе имају потребну већину за реконструкцију Владе нека закажу сједницу Скупштине

Из синоћњег заједничког саопштења ДФ-а и Демократа видимо да су им министарске фотеље значајније од реформи у Тужилаштву и борбе против организованог криминала и корупције, наводе они

На синоћње саопштење из ДФ-а и Демократске Црне Горе огласили су се из УРЕ са поруком да ако ДФ и Демократе имају потребну већину за реконструкцију Владе, могу већ данас да закажу сједницу Скупштине.

Демократе и ДФ се договорили да реконструишу Владу, на истој сједници бирају Тужилачки савјет

-Из синоћњег заједничког саопштења ДФ-а и Демократа видимо да су им министарске фотеље значајније од реформи у Тужилаштву и борбе против организованог криминала и корупције. Избор Тужилачког савјета не смије бити дио политичких калкулација било кога политичког субјекта а реформе у овој области не могу се условљавати било чијим политичким апетитима. Но, и то је легитиман политички пут тог спектра политичке сцене- поручују из УРЕ.

Они у саопштењу поздрављају, како кажу, синергетски приступ ДФ-а и Демократа и готово неподијељен политички став о даљим политичким процесима у Црној Гори.

-Јавност је дуго мислила да се ради о политичким субјектима који немају ничег заједничког у сагледавању будућих процеса. Јединствени приступ ДФ-а и Демократа овим поводом поздрављамо јер сада имамо поприличну искристалисану ситуацију на политичкој сцени Црне Горе- поручују из УРЕ.

Подцртавају да УРА ни за јоту неће напустити принципе из споразума који је потписан 9. септембра прошле године од стране три челника изборних листа актуелне већине.

-Дакле европска, грађанска и еколошка Црна Гора окренута ЕУ интеграцијама као највећим приоритетом државе, остају наша полазишна основа од које никада нећемо одустати. Ко такав концепт не жели, рекли смо и понављамо, може тражити друге партнере а УРА у томе неће бити саучесник- закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:23