Бечић да каже ко га је уцијенио / - фото: ГП УРА
04/06/2022 u 13:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ГП УРА: Бечић да каже ко га је уцијенио и зашто никад не помиње Шкаљарце

УРА наводи да када је ријеч о Дритану Абазовићу он је на сва питања отворено одговорио више пута, не остављајући никакве дилеме

Грађани Црне Горе треба да знају ко је уцијенио Алексу Бечића и зашто у својим театралним наступима нигдје не помиње чланове организоване криминалне групе “Шкаљари”. Интерес јавности је да сазна да ли је то разлог наглог скретања у десно његове странке и потребе да одложи, ако већ у потпуности није могао да спријечи, промјене у тужилачкој организацији", наводе у реаговању из Грађанског покрета УРА на раније изнијете тврдње Бечића. 

УРА наводи да када је ријеч о Дритану Абазовићу он је на сва питања отворено одговорио више пута, не остављајући никакве дилеме.

- Док је био координатор служби безбједности, започете су историјске промјене у том сектору и оставарени резултати који су именом и презименом похваљени у извјештајима европских институција. Док је Бечић мијењао тапете и паркет у Скупштини Црне Горе, Абазовић је смјењивао Вељовића и Лазовића, помагао разбијањр Кавачког клана хапшењем вођа те криминалне групе, на челу са Кашћеланом - наглашавају у саопштењу.

Из Уре указују да док се Бечић плашио од аутомобила “Дачија”, Абазовић је са својим сарадницима подигао међународни кредибилитет полиције који је условио највећу запљену кокаина у историји свих балканских држава. Јасно је да, поед уцјене, из личних разлога и због комплекса ниже вриједности, Алекса Бечић данас покушава замјенити тезе и оптужити онога који се скоро па усамљено двије године борио против криминала и корупције, да шурује са криминалцима. 

- Док је Бечић постављао паметну расвјету и уређивао орнаментима Зелени салон, сектор безбједности је успио да завриједи повјерење Еуропола које је довело до разоткивање бројних афера, попут Весне Мединице и њеног сина. Неке ће тек услиједити, јер је управо Бечић опструирао да се то деси раније, одбијајући из веома сумњивих разлога промјене у Тужилаштву! - наводе у реаговању.

Бечићу очито смета што је Министарство унутрашњих послова, док је безбједносним сектором руководио Абазовић, спријечило више ликвидација и што су процесуирани готово сви висиокопозиционирани чланови најмоћнијих регионалних кланова који дјелују у нашој земљи, као и то што је наша држава безбједнија и што је број расвијетљених тешких кривичних дјела у порасту, а стопа криминалитета драстично опада. Смета му и “нон папер” јер се управо у њему констатује напредак и то управо у сектору којим је руководио Абазовић,додају из ГП УРА.

Из Уре закључују да с обзиром на то да разултати причају сами за себе, питамо Бечића да каже ко га је уцијенио, да ли се, са ким и када састајао тајно из врха ДПС-а и зашто ни он, ни његове колеге никад не помињу у својим исфрустрираним наступима Шкаљарски клан. 

- Ако он не одговори на ова питања, јавност ће, сигурни смо, сазнати одговоре. До тада, што би њихов ментор Катнић рекао “хвала Демокартама! - наводи се у одговору Грађанског покрета УРА на раније изнијете оптужбе Бечића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 06:21