Грађански покрет УРА / - фото: ГП УРА
18/02/2022 u 15:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Бечић и Богдановић активно саботирали избор новог Тужилачког савјета а тиме и разрјешење Катнића

Да jе Тужилачки савjет изабран у jулу, како су казали, већ сада бисмо имали опипљиве резултате у овим областима,казали су из УРА-е

Из Грађанског покрета УРА поручили су Демократама да су управо они одлагали избор новог Тужилачког савјета а тиме и разрјешење Миливоја Катнића. 

- Упорно пребацуjући лоптицу кривице у наше двориште Бечић и Богдановић занемаруjу да су управо они пуних седам мjесеци активно саботирали, одлагали и обесмишљавали избор новог Тужилачког савjета (ТС), а самим тим и разрjешење бившег специjалног државног тужиоца Миливоjа Катнића - казали су из Грађанског покрета УРА. 

Како наводе, то је jасно сваком грађанину Црне Горе, па и самом Бечићу, коjи сада умjесто да безрезервно поздрави утицаj закона за коjи се УРА залагала и изборила, а коjи jе све ово омогућио, патетично преко своjих „пулена викача“ понавља у круг бесмислене оптужбе.

- Можда би неко у њих и повjеровао да не постоjи опциjа претраживања интернета и докази ко се залагао за то да ова држава крене наприjед, а ко за реконструкциjу Владе приjе избора Тужилачког савjета како би jош Демократа добило фотеље, jер се постоjеће, а коjих jе на стотине, чине недовољним. Овакво неодговорно поступање Бечића и његових вjечито уздржаних тастер посланика, од jула до децембра прошле године онемогућавало jе борбу против организованог криминала и корупциjе на високом нивоу, али и оставило простор да организоване криминалне групе несметано спроводе активности - поручили су из УРА-е.

Да jе Тужилачки савjет изабран у jулу, како су казали, већ сада бисмо имали опипљиве резултате у овим областима, па процес европске интеграциjе не би био блокиран, а демократизациjа државе онемогућена.

- Због тога би у наjмању руку кад се помену ове теме Алекса и Борис требало би да буду традиционално уздржани - закључли су из УРА-е. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 22:23