/ - MILETA RADOVANIć (FOTO: URA)
23/02/2023 u 15:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA će glasati za sve predložene kandidate za sudije Ustavnog suda

Greneralni sekretar GP URA poručio je i da sve političke partije u crnogorskom parlamentu moraju pokazati dozu zrelosti i odgovornosti jer je, kako je naveo, izbor sudija Ustavnog suda trenutno odluka od najvećeg interesa za državu

Građanski pokret URA će glasati za sve predložene kandidate za sudije Ustavnog suda koji će doći na plenum Skupštine i sjednice zakazane za 27. februar, istakao je generalni sekretar te partije Mileta Radovanić.

On je to kazao u razgovoru sa Sandrom Gocijem generalnim sekretarom Evropske demokratske partije i poslanikom u Evropskom parlamentu te članom Preporoda, političke partije predsjednika Francuske Emanuela Makrona, prenosi portal RTCG.

Radovanić boravi u glavnom gradu Bugarske, Sofiji, gdje učestvuje na konferenciji "Evropska budućnost Balkana" koja je organizovana uz podršku Evropskog parlamenta.

Greneralni sekretar GP URA poručio je i da sve političke partije u crnogorskom parlamentu moraju pokazati dozu zrelosti i odgovornosti jer je, kako je naveo, izbor sudija Ustavnog suda trenutno odluka od najvećeg interesa za državu Crnu Goru ali i naš evropski integracioni proces

- Potreban nam je Ustavni sud kako bi odblokirali procese. Crna Gora mora pokazati da ostaje pouzdani partner EU i čvrsto posvećen reformama i procesu pristupanja, poručio je Radovanić.

Radovanić i Goci razgovarali su i o produbljivanju saradnje između URE i Evropske demokratske partije koja ima svoje poslanike u Evropskom parlamentu čime bi u perspektivi dobili još jedan kanal za Crnu Goru u ovoj evropskoj instituciji.

Radovanić će na pomenutoj konferenciji govoriti na panelu "Zapadni Balkan i evropska perspektiva" a sastaće se i sa Kirilom Petkovim, bivšim premijerom Bugarske, Frederikom Petijem, poslanikom u parlamentu Francuske, Siminom Tulbure, poslanicom rumunskog parlamenta te poslanicima iz Bugarske i Italije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:27