/ - УРА
01/03/2022 u 12:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Црна Гора да организује смјештајне капацитете за прихват избјеглица из Украјине

Пошто ови смјештајни капацитети нијесу попуњени ни током сезоне, а посебно не у овом периоду од марта до јула, Црна Гора треба да начини овај хумани гест који су до сада спровеле многе државе Европе, наводе из УРА

Црна Гора као чин солидарности према унесрећеним људима, треба да дио смјештајног капацитета у већински државним хотелским предузећима (Будванска и Улцињска ривијера) и у лијечилишту Институт „Др Симо Милошевић“ уступи избјеглицама из Украјине, наводи се у саопштењу ГП УРА.

- Пошто ови смјештајни капацитети нијесу попуњени ни током сезоне, а посебно не у овом периоду од марта до јула, Црна Гора треба да начини овај хумани гест који су до сада спровеле многе државе Европе.

Уједно апелујемо и на Главни град да организује смјештајне капацитете и резервише их за евентуални долазак избјеглица из Украјине и тиме се прикључи хуманим гестовима многих главних европских градова - наводе из УРА.

Истичу да би Црна Гора на тај исказала солидарност као и много пута у прошлости, посебно у периоду ратних дешавања на простору бивше Југославије, када је отворила своја врата и постала уточиште унесрећеним и расељеним лицима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 05:39