/ - GP URA
24/11/2022 u 11:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA: DPS da posluša apel predsjednice VK i glasa za deblokadu Ustavnog suda

Svako ko ne bude glasao za izbor sudija Ustavnog suda protiv je evropske budućnosti Crne Gore i cilj mu je destabilizacija sistema i države

Iz GP URA pozivali su poslanike DPS-a da uvaže i poslušaju apel predsjednice Venecijanske komisije Kler Bazi Malori i da glasaju za izbor novih sudija Ustavnog suda, čime bi istinski a ne samo deklarativno potvrdili svoju brigu za državu, ukoliko ona uopšte u tim političkim redovima.

- Prilika za to je 28. novembar kada je na redu glasanje po ovoj tački dnevnog reda u Skupštini Crne Gore. Umjesto radikalizacije i dizanja tenzija, koje su im toliko bliske, pozivamo poslanike iz redova DPS-a da imaju konstruktivan pristup i da zajedno odblokiramo važnu instituciju koja je polazište za sve buduće procese u državi, navode iz URA-e.

Vrlo važno je, dodaju, kompletirati sastav Ustavnog suda.

- Za to imamo kvalitetne kandidate, a ukoliko se za sve ne može postići dogovor, onda barem kao odgovorni političari moramo izabrati jednog sudiju kako bi odblokirali instituciju. Svako ko ne bude glasao za izbor sudija Ustavnog suda protiv je evropske budućnosti Crne Gore i cilj mu je destabilizacija sistema i države, naglasili su oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. januar 2023 23:22