УРА, лого / - фото: УРА
15/03/2022 u 11:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

УРА: Одлазећа влада одбија да усвоји предлог МВП о увођењу санкција Русији

Оваквим дјеловањем одлазеће Владе, већ оличене у новоформираној Спајићевој политичкој партији, срозава се и гази међународни углед Црне Горе и њен процес европских интеграција, наводе из ГП УРА

Чињеница да Влада Милојка Спајића, Јакова Милатовића и Здравка Кривокапића након 20 дана руске агресије на Украјину и даље одбија да усвоји предлог Министарства вањских послова о увођењу санкција и придруживању свим државама Европске уније (ЕУ), шта је и наша законска обавеза, тужни је показатељ лажног и декларативног европејства одлазеће Владе, али и најбољи аргумент због чега је она морала да оде, без обзира на то што се дио јавности чудио зашто је тајминг “баш сада”, указали су у Грађанском покрету УРА.

Ово је и разлог више што морамо што прије добити нову, 43. Владу Црне Горе.

Влада избјегава да стави на дневни ред наведену одлуку, због тога што су, према незваничним информацијама, министарке Весна Братић и Јелена Боровинић- Бојовић, као и министри Ратко Митровић и Александар Стијовић најавили премијеру да ће бити против усвајања одлуке, док ће њиихове колеге Јаков Милатовић и Милојко Спајић бити уздржани.

"Оваквим дјеловањем одлазеће Владе, већ оличене у новоформираној Спајићевој политичкој партији, срозава се и гази међународни углед Црне Горе и њен процес европских интеграција. Јер се том процесу и заступању спољне политике ЕУ не може приступати по принципу "шведског стола", како то раде поједини политичари региона, већ се наша ријеч и главни спољнополитички курс морају пратити досљедно, а посебно у оваквим кризним ситуацијама", указали су у покрету УРА.

УРА је позвала Спајића, Милатовића, Кривокапића и остале министре у одлазећој Влади "да због Црне Горе и њене европске будућности покушају сузбити своје конзервативне ставове и усвоје наведену Одлуку Министарства вањских послова, како не би били једна од ријетких држава која одбија осудити рат и пратити политику ЕУ".

"Уколико пак они мисле да Црна Гора треба бити у друштву оних држава које подржавају агресију, од Сјеверне Кореје, до војне хунте у Мијанмару, онда нека макар смогну снаге да то и јавно саопште - како не би грађане доводили у заблуду својим квази-европским ставовима. Знамо да би Спајић и Милатовић најрадије сједјели на десет столица, али то у оваквим тренуцима - прави већу штету него корист за Црну Гору и њен међународни углед", указали су у покрету УРА.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 09:44