/ - FOTO: URA
21/11/2023 u 20:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA: Ostaje žal što 43. Vlada nije stigla da riješi pitanje Instituta

Članovi opštinskog odbora su se saglasili da je vraćanje trajektne linije Kamenari-Lepetane u državno vlasništvo nešto što ostaje na ponos iza Vlade koju je predvodio Dritan Abazović

- U prethodne tri godine ispunili smo u najvećoj mjeri misiju da temeljne vrijednosti na kojima počiva URA počne baštiniti i čitava Crna Gora- saopšteno je iz iz GP URA nakon sastanka opštinskog odbora(OO) hercegnovske URE kojem su prisustvovali predsjednik partije Dritan Abazović, potpredsjednici Miloš Konatar i Filip Adžić i politička direktorka URE Ana Novaković Đurović.

Članovi opštinskog odbora su se saglasili da je vraćanje trajektne linije Kamenari-Lepetane u državno vlasništvo nešto što ostaje na ponos iza Vlade koju je predvodio Dritan Abazović, zbog čega se sada milionski profit sliva u džepove građanki i građana, a ne privilegovanih kumova i prijatelja. Oni su istakli i žal što 43. Vlada nije stigla da riješi još jedno krupno pitanje za državu, ali prije svega za Herceg Novi, kao što je Institut Simo Milošević u Igalu i izrazili zabrinutost za njegovu sudbinu.

- Zahvaljujući politici našeg pokreta građani su slobodniji, na izborima nema više tenzija, uslovljavanja, ucjena i prijetnji, pa izborni procesi u našoj državi sada stvarno izgledaju kao praznici demokratije u nekoj od zemalja Zapadne Evrope. Takođe, bespoštedna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, oličena u hrabrosti i spremnosti Dritana Abazovića i Filipa Adžića da se obračunaju sa najopasnijim ljudima iz kriminalnog miljea Crne Gore dala je istorijske rezultate, zbog kojih je država pokazala da i te kako može biti jača od mafije. Tu njihovu hrabrost i borbu mora pokazati i nova Vlada, a iz svega što vidimo skeptičan sam da će to tako i biti - istakao je predsjednik hercegnovske URE Nikola Radman.

On se zahvalio svim članovima URE što su u prethodnom vremenu zastupali politiku partije i učinili je time prepoznatljivom u Herceg Novom.

- Ne sumnjam da imamo snage, kapaciteta i znanja da istrajemo u našoj borbi, uostalom, ništa drugo i ne dolikuje URI, i ne sumnjam da ćemo nastaviti da u velikoj mjeri dajemo doprinos da Crna Gora bude još bolje mjesto za život svih građana - zaključio je Radman.

Predsjednik URE Dritan Abazović najavivši reforme u partiji u susret novim izazovima, istakao je da je ponosan na sve članove URE, koji su beskompromisni borci i koji svojim trudom i zalaganje doprinose istinskim promjenama u Crnoj Gori bez obzira na sve otežavajuće okolnosti i napade političke konkurencije i njihovih medija.

- Uvjeren sam da će građanke i građani tek shvatiti kakve rezultate je ostvarila 43. Vlada i da URA ima još mnogo toga da kaže na političkoj sceni, a što će se vidjeti već u narednim mjesecima - poručio je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. februar 2024 00:37