/ - FOTO: URA
16/06/2024 u 19:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

URA osudila izjavu Kovačevića: Zbog podsticanja mržnje i netrpeljivosti da hitno reaguju nadležni organi

Građanski pokret URA najoštrije osuđuje skandalozan i fašistički govor gradonačelnika Nikšića Marka Kovačevića, koji je izjavio da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima, aludirajući na ratove prije više vjekova, saopšteno je iz GP URA

- Ovakav govor ne samo da je duboko uvrjedljiv, već i opasan, jer podstiče mržnju i netrpeljivost među građanima. U eri kada svi treba da budemo posvećeni budućnosti, jedinstvu i međusobnom poštovanju, ovakve izjave vraćaju nas u prošlost i ugrožavaju mir i stabilnost u našoj zemlji. Pozivamo nadležne institucije da hitno reaguju i preduzmu sve zakonom predviđene mjere protiv gradonačelnika Kovačevića zbog njegovih neodgovornih i zlonamjernih izjava. Urađeno je dovoljno štete kroz istoriju mržnjom i podjelama, i ne smijemo dozvoliti da se ovakve retorike ponavljaju. Takođe, apelujemo na sve građane Crne Gore da čuvaju mir, međusobno poštovanje i uvažavanje. Samo zajedno, kao društvo koje njeguje toleranciju i solidarnost, možemo graditi bolju budućnost za sve nas-  navode iz URE.

URA ostaje posvećen borbi za demokratske vrijednosti, ljudska prava i pravdu za sve građane Crne Gore.

- Nikada nećemo tolerisati govor mržnje i pozivamo sve političke i društvene aktere da se pridruže osudi ovakvih izjava i aktivno rade na promovisanju mira i suživota - zaključuju.

(VIDEO) Kovačević opet pominjao Turke, Nikolić: Da se utvrdi da li prijeti, ili ponovo "namješta sat"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jul 2024 12:58