Gp URA / - FOTO: GP URA
23/11/2022 u 11:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA pozvala kolege: Izglasajmo sudije Ustavnog suda 28. novembra

Kako isitču, svako ko ne bude glasao za izbor sudija Ustavnog suda protiv je evropske budućnosti Crne Gore i cilj mu je destabilizacija sistema i države

Pozivamo kolege u parlamentu da 28. novembra izglasamo sudije Ustavnog suda, čime bi on bio odblokiran a što bi omogućilo funkcionisanje sistema, apeluju iz URA.

Kako isitču, svako ko ne bude glasao za izbor sudija Ustavnog suda protiv je evropske budućnosti Crne Gore i cilj mu je destabilizacija sistema i države.

- Vrlo važno je kompletirati sastav Ustavnog suda, za to imamo kvalitetne kandidate a ukoliko se za sve ne može postići dogovor, onda barem kao odgovorni političari moramo izabrati makar jednog sudiju kako bi odblokirali instituciju. Na važnost izbora sudija Ustavnog suda dovoljno govori i dopis zastupnice Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu i apel da dalja blokada Ustavnog suda može u potpunosti ugroziti reputaciju i međunarodni ugled Crne Gore i podrijeti njen pravni poredak, naglašavaju iz URA.

Kako ističu, zbog toga 28. novembra vidjećemo kome je istinski stalo do funkcionisanja sistema i evropskih vrijednosti Crne Gore odnosno ko bi takve procese da opstruira.

- Deblokadom Ustavnog suda stiču se uslovi da se pred njim provjeri bilo koji zakonski akt. Umjesto dizanje tenzija i pokušaja destabailizacije države i sistema pozivamo kolege na konstruktivnost i izbor sudija što je osnova svakog drugog procesa u ovom trenutku, zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. januar 2023 19:20