Са прес конференције ГП УРА / - ГП УРА
19/01/2022 u 13:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Коалиција "Црно на бијело" предала иницијативу Скупштини за изгласавање неповјерења Влади

Ако се утврди да ова влада нема подршку, ми смо понудили концепт мањинске владе без ДПС-а и ДФ-а свим посланицима и надамо се да ће се велика већина парламента према томе однијети одговорно и подржати такав концепт

Грађански покрет УРА неће симулирати процесе, одуговлачити и мрцварити већинску вољу грађана који желе стабилност, реформе и пут ка ЕУ и већ данас је у скупштинску процедуру упутила иницијативу на основу које ће се видјети да ли актуелна Влада има подршку већине посланика.

Ово је прије свега и тест да ли концепт мањинске владе коју смо предложили свим посланицима има већину у парламенту, истичу из ГП УРА.

Оно што је било очекивано јесте да након изгласавања интерпелације трима министарима и сам премијер покрене процедуру којом би се покренуло питање повјерења Влади, али пошто се то није десило, сматрамо да се то питање мора ријешити, додају у саопштењу.

- Интерпелацијом министара у ствари се и показало да ова Влада нема подршку посланика у парламенту и то не због УРЕ. Стога се не можемо правити да се ништа не догађа и да процеси нијесу блокирани. Црна Гора и њен политички живот више не могу да издрже статус „кво“ - истакли су.

Ако се утврди да ова влада нема подршку, ми смо понудили концепт мањинске владе без ДПС-а и ДФ-а свим посланицима и надамо се да ће се велика већина парламента према томе однијети одговорно и подржати такав концепт, закљујучују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

23. maj 2022 23:44