/ фото УРА
24/09/2021 u 11:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Радује најава да ће Нацрт закона о поријеклу имовине бити готов до половине октобра

Подржавамо сарадњу кабинета потпредсједника Владе и представника Министарства правде и људских и мањинских права на изради Нацрта, саопштили су данас из Грађанског покрета УРА

Грађански покрет УРА је саопштила да их радује најава да ће Нацрт закона о поријеклу имовине бити готов до половине октобра након чега ће ићи на јавну расправ.

- И подржавамо сарадњу кабинета потпредсједника Владе и представника Министарства правде и људских и мањинских права на изради Нацрта закона вјерујући да ће њихова посвећеност овом питању, уз подршку страних експерата, резултирати квалитетним законским рјешењем- саопштили су данас из Грађанског покрета УРА.

Указују да се усвајањем овог закона „стичу услови да ускоро добијемо законско рјешење које ће означити крај стицању и одржавању имовине стечене ван легалних токова“.

Подсјећају да је и тај закон био једно од њихових предизборних обећања и да ће његово усвајање још једном означити додатну афирмацију њихових базичних програмских политика.

- Овај системски закон означиће одлучнију борбу против организованог криминала и корупције и у државну касу вратити сав новац који стечен нелегалним путевима. Као што смо неколико пута раније истицали, примјена закона након усвајања може отпочети од функционера Грађанског покрета УРА- истичу у саопштењу.

Додају и да је за њих питање усвајања овог закона и избор новог Тужилачког савјета приоритет, као што је, вјерују, приоритет већине грађана Црне Горе.- Након усвајања овог закона дистрибуција правде ће бити интезивирана и свако од оних који су акумулирали велике количине капитала, путеве до којих су то извели мораће да докажу- стоји у закључку саопштења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:16