Ura saopštenje / - URA LOGO
23/05/2024 u 12:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

URA: Skandalozno da Spajićeva vlada potroši pola miliona eura za ručkove i pića za šest mjeseci

- Krajnje je skandalozan podatak da Spajićeva vlada za šest mjeseci potroši pola miliona eura za ručkove i pića u zemlji i inostranstvu", istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući objavljene podatke da je za troškove reprezentacija potrošeno 4,1 milion eura.

Iz URE naglašavaju da se još jednom pokazuje potpuno neprihvatljiv i neodgovoran Spajićev odnos prema javnim finansijama, u trenutku kada građanke i građani sanjaju o poboljšanju životnog standarda usljed neobuzdane inflacije i rasta cijena osnovnih životnih namirnica, dodajući da Vlada na troškove reprezentacije troši skoro 5 miliona eura, vrijednost sa koliko bi se mogla izgraditi tri vrtića.

- Poređenja radi, troškovi reprezentacije Abazovićeve Vlade bili su više nego duplo manji jer je to Vlada koja je radila u interesu građana i imala vrlo odgovoran i skroman odnos prema javnim finansijama, istovremeno stvarajući dodatne prihode sa vraćanjem u državno vlasništvo brojnih dobara. S druge strane, danas se suočavamo sa nastavkom prakse DPS-a, gdje se prema budžetu funkcioneri PES-a ponašaju kao prema otvorenom računu koji treba samo prazniti - naznačili su iz URE.

Iz URE su pozvali Spajića da građanima objasni ovako visoku potrošnju i da kaže kakvu korist građanke i građani imaju od ovolike količine ručkova koji se finansiraju iz Budžeta svih nas.

Za ručkove i pića spiskali skoro pola miliona

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 00:20