URA / FOTO: GP URA
19/04/2024 u 13:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

URA: Spajićeva većina štiti kriminal odbijanjem da se na dnevnom redu nađe "antimafija" zakon

Većina premijera Milojka Spajića odbijanjem da se na dnevni red uvrsti predlog Zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine u potpunosti je ogolila svoje namjere i stala jasno u zaštitu organizovanog kriminala i korupcije, saopštili su iz GP URA.

- Kada vidimo kontinuitet djelovanja nove vlasti od samog formiranja 44. Vlade, to građanke i građane ne treba uopšte da iznenađuje. Od samog starta svi oni koji su u prethodnom periodu dali ogroman doprinos istorijskim rezultatima u borbi za pravdu našli su se odmah na udaru pojedinih funkcionera iz nove vlasti. A sada je koalicija Spajić-Mandić otišla korak dalje odbijajući da se uopšte i raspravlja o Zakonu koji bi pomogao našim institucijama da nastave obračun sa organizovanim kriminalom, navodi se u saopšetnju.

Adžić: URA traži dopunu dnevnog reda Skupštine za usvajanje Zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine

Ističu da se više od godinu čekalo da neko predloži novo i bolje zakonsko rješenje od onog koje je predložila URA, pošto se to nije desilo odlučili su da preuzmu odgovornost, pa su ponovo predložili unaprijeđeni model "antimafija" zakona, želeći tako i da iz opozicije daju doprinos nastavku borbe za vraćanje svega onog što je u prethodnim decenijama bilo oteto od države i njenih građana.

- Iskreno smo vjerovali da unutar nove parlamentarne većine postoji dovoljan broj poslanika koji su na strani pravde, ali sada se vidi da je ipak mnogo veći broj onih koji nijesu. Mi od naše borbe za pravdu nikada nećemo odustati koliko god ona bila teška. Ruka pravde će nastaviti da kuca na vrata svih onih koji su se ogriješili o zakone Crne Gore, dok god bude hrabrih i poštenih ljudi koji su spremni da se uhvate u koštac sa organizovanim kriminalom i izađu na kraj sa svim onima koji žele Crnu Goru da drže kao taoca mafije, zaključuju iz GP URA.

Marković: Imovinu stečenu kriminalom usmjeriti u socijalne svrhe, potreban sistemski pristup

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 20:07