/ - URA
10/04/2024 u 12:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

URA u Budvi "Drugačije", nosilac liste Rađenović

Građanski pokret URA je sinoć na promotivnom skupu predstavio nosioca liste Blaža Rađenovića i slogan "Drugačije" čime je započeo kampanju za vanredne lokalne izbore koji će se održati 26. maja u Budvi.

Na samom startu skupa, predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović uručio je članske karte novim članovima i zahvalio im se što su odabrali da budu dio tima u borbi za drugačiju Budvu i Crnu Goru, zasnovanu ne samo na političkim, već i moralnim principima.

Predsjednik opštinskog odbora Građanskog pokreta URA u Budvi i nosilac njihove liste na predstojećim lokalnim izborima Blažo Rađenović je istakao da je URA u prethodnom periodu pokazala svojom energijom, znanjem, ali prije svega hrabrošću kako se drugačijim odnosom prema državi od onog kojeg gledamo decenijama, ali nažalost ponovo i danas, donose odluke u interesu svih građana.

Rađenović je najavio da će cilj URA biti da se Sveti Stafan otvori za građane, da će lično učiniti sve da se Luka Budva vrati u vlasništvo lokalne samouprave, kao i zgrada Jugoslovenskog rečnog brodarstva. Poručio je i da će programom URA "Stan za sve" riješiti problem građana naselja Palestina koji su više decenija bez svog krova nad glavom.

- Ne želimo više nikad da ovim gradom upravlja hobotnica kakav je bio DPS, pa zvala se ona danas PES ili Nova srpska demokratija. Želimo da pokažemo, kako i naš slogan kaže, drugačiji odnos prema našem gradu u odnosu na sve prethodne vlasti, jer Budva nema više prostora za gubljenje, kraljica mediterana zaslužuje da zasija punim sjajem - zaključio je Rađenović.

Abazović je čestitao Rađenoviću na ostvarenim rezultatima državnog preduzeća Morsko dobro, koji je u mandatu Rađenovića kao predsjednika Odbora direktora, povećao svoj budžet sa 4 na 26 miliona eura.

- Vraćanjem trajektne linije, Pina, Luke Budva u državno vlasništvo pokazali smo drugačiji odnos od političke konkURAncije prema javnom dobru svih građanki i građana i jasnu namjeru da želimo da radimo isključivo u njihovom interesu, a ne u interesu privilegovanih kumova, prijatelja, porodica - istakao je Abazović.

URA samostalno na izborima u Budvi, Rađenović nosilac liste

- Budvom ne treba da upravljaju ni Spajić, ni Mandić, ni Đukanović, ni Abazović već Budvanke i Budvani koji vole svoj grad. Budvi na vlasti ne trebaju političke grupacije koje će je posmatrati isključivo kao plijen. Mi ćemo biti brana svima onima koji žele vaš grad da vrate tamo gdje je nekad nažalost bio i siguran sam da će na kraju dobro pobijediti zlo - zaključio je Abazović.

- U Budvi je uvijek neko drugi kriv za sopstvenu neodgovornost i političko neznanje. Ko god dođe na vlast okrenut je prošlim vremenima koja su kriva što se iznova i iznova iznevjeri povjerenje građana i što lični interesi postaju prioritet. Iz tih razloga će URA da uradi sve na drugačiji način, od vođenja grada do ispunjenja predizbornih obećanja - saopštio je nekadašnji odbornik URA u Skupštini Opštine Budva Ivan Ivanović.

Kandidatkinja za odbornicu Milica Ratknić najavila je brojne kapitalne projekte koje URA želi po dolasku na vlast da sprovede u djelo među kojima se izdvajaju izgradnja javne, podzemne garaže na prostoru nekadašnjeg starog zdanja preduzeća "Zeta film", na parceli koja je u vlasništvu Opštine Budva, rješavanje problema Mediteranske ulice, izgradnja biciklističkih staza koje bi bilo i realno izgraditi na prostoru Ulice 22. novembar i Mediteranske ulice, kao i na potezu Novog Bulevara i ka sportsko-rekreativnom centru "Dragan Trifunović" i duž čitave šetališne zone, izgradnja žičare prema tvrđavi Kosmač uz adekvatno obeštećenje vlasnika parcela.

Milatović: Izbori u Budvi 26. maja

Uspješni ugostitelj iz Petrovca Ilija Armenko je poručio da kampanja URA od samog starta ide fantastično i da veliki broj građanki i građana pokazuje da žele drugačiju Budvu. On je istakao i da jedan od prioriteta buduće vlasti mora biti rješavanje pitanja kanalizacije u Petrovcu i Buljarici koji godinama imaju veliki problem.

- Budva kao crnogorska prijestonica turizma i grad sa vrijednim kulturno-istorijskim nasljeđem zaslužuje veću brigu sa ekološkog aspekta. U Budvi tokom ljeta boravi i veći broj turista što se odražava na čistoću grada i naročito primjećuje duž obalnih i šetališnih staza, a to je nedopustivo. Budva bi trebalo da se ugleda na moderne evropske gradove, poput Ljubljane - navela je kandidatkinja za odbornicu Tamara Kaluđerović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. maj 2024 21:40