СА КОНГРЕСА У УЛЦИЊУ / - ФОТО: ГП УРА
27/02/2022 u 12:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Војна агресија Русије на Украјину за најоштрију осуду

Снажно стојимо уз наше партнере из Европске уније и НАТО-а и вјерујемо да ћемо заједнички допринијети проналажењу рјешења за превазилажење ове ситуције, казали су из ГП УРА

Још једном изражавамо солидарност са грађанкама и грађанима Украјине и жаљење због страдања великог броја цивила. Наше мисли су уз њихове породице. Уједно упућујемо и подршку грађанкама и грађанима који се противе агресији и изражавају своје неслагање са Путиновим одлукама протестима широм Русије, казали су из ГП УРА.

- Војна агресије Русије на Украјину је за најоштрију осуду, а само прибјегавање рату као средству за рјешавање спорова је недопустиво, неоправдано и забрињавајуће. Стога изнова позивамо на поштовање повеље Уједињених нација, међународног права, територијалног интегритета и суверенитета Украјине - додали су у саопштењу.

Изнова понављамо и нашу посвећеност европској безбједности и стабилности, систему вриједности и заједничкој сарадњи. Снажно стојимо уз наше партнере из Европске уније и НАТО-а и вјерујемо да ћемо заједнички допринијети проналажењу рјешења за превазилажење ове ситуције и допринијети очувању мира и стабилности, закључују из ГП УРА.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 12:14