/ - УРА
12/03/2022 u 09:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Због Бечићевих и Мандићевих блокада грађани ће плаћати скупље гориво

Разумијемо да су Бечићу и Мандићу партијски интереси испред јавног, али због укупне ситуације морамо реаговати брзо и ефикасно, како би умањили бројне негативне ефекте кризе, указали су у покрету УРА

У свјетлу најаве да би цијена еуродизела од понедјељка могла поскупјети за чак 29 центи, а двије врсте бензина за по 16 центи, шта показују прелиминарни подаци након јучерашњег затварање берзи, из Грађанског покрета УРА данас опет позивају Демократе Алексе Бечића и Демократски фронт Андрије Мандића да "обуставе блокаду Скупштине и омогуће умањење акциза на гориво".

- Док цијене енергената вртоглаво расту, шта се макар у некој мјери може умањити усвајањем предлога о смањењу акциза, Бечић и Мандић још увијек блокирају сједницу државног парламента, који мора одлучити по том питању. Разумијемо да су Бечићу и Мандићу партијски интереси испред јавног, али због укупне ситуације морамо реаговати брзо и ефикасно, како би умањили бројне негативне ефекте кризе - указали су у покрету УРА.

УРА данима позива Демократе и Демократски фронт да одблокирају Скупштину и у што краћем року закажу сједницу, како би се на дневном реду могао наћи и предлог о умањењу акциза на гориво.

- Оно што Бечић и Мандић нажалост не разумију, јесте да сваки нови раст цијене енергената условљава и раст цијена готово свих других производа, а тиме значајно погађа буџет свих грађана Црне Горе. Све што Бечић и Мандић знају јесу блокаде и деструкције, а грађани ће због њих од уторка плаћати још скупље гориво - указали су из УРА.

Из ове партије  су раније иницирали и укидање ПДВ-а за основне животне намирнице, али и тај предлог стоји на чекању, све док се не одблокира рад државног парламента.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:52