Абазовић и Керивокапић на данашњој сједници Владе / - Влада ЦГ
26/08/2021 u 17:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Узалудна очекивања ДФ-а: Влада ни ријечи о Закону о Попису

Очекивало се да предлог закона о попису буде разматран након изјаве предсједника владе Здравка Кривокапића да посланици ДФ-а треба да порекину бојкот и врате се у скупштинске клупе и изгласају закон

Редовна сједница Владе Црне Горе одржаћана је данас, али на дневном реду се није нашао предлог закона о попису становништва, како су очекивали у Демократском фронту.

Један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић раније је рекао да очекују да ће попис бити одржан у новембру или децембру и да очекују да се прецизира јасан рок. То се очекивало и након изјаве предсједника владе Здравка Кривокапића да посланици овог политичког савеза треба да порекину бојкот и врате се у скупштинске клупе и изгласају закон, што су посланици ДФ-а рекли да ће и урадити чим се предлог нађе пред парламентом.

Кнежевић је потврдио да ће се вратити у посланичке клупе и гласати за тај закон чим се он упути у скупштинску процедуру.

- То је само једна од претпоставки, јер сматрамо да је неопходно прецизирати јасан рок за одржавање пописа и сматрамо да то треба да буде у интервалу новембар - децембар 2021. године  - истакао је Кнежевић.

Подсјетимо, у мејлу који је из кабинета премијера Здравка Кривокапића средином августа упућен Министарству финансија, а који је на твитеру објавио предсједник Социјалдемократске партије Рашко Коњевић, наведено је да је за 26. август планирано утврђивање предлога закона о попису.

То је услиједило након што су лидери Демократског фронта, реагујући на изјаву Кривокапића да су мале шансе да ће се попис спровести до краја године, поручили да Владе неће бити ако се не одржи и ако приједлог који га омогућује не буде на дневном реду Скупштине у септембру.

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић раније је оцијенио да ће, и ако се закон о попису становништва усвоји, бити врло тешко одрадити све што је потребно да би се попис спровео до краја године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:41