/ фото: Иван Петровић
05/05/2022 u 21:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Влада пала jер ниjе имала заjеднички jезик са скупштинском већином

Премијер је поручио да је кренула потпуна девастација и урушавање организованих криминалних група

Предсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић казао је током гостовања у емисији "Начисто", да Еуропол није почео да ради када и 42. Влада Црне Горе. Поручио је да је кренула потпуна девастација и урушавање организованих криминалних група.

- Од фебруара прошле године када су почеле значајније промјене на челним мјестима сектора безбједности, када смо се ослободили Веселина Вељовића и Зорана Лазовића, почели смо да подижемо кредибилитет сектора безбједности. Од фебруара почиње интензивна комуникација између Еуропола и Еуроџастаи нових људи у скетори безбједности и резултирају када је крајем априла спроведена велика акција против кавачког клана- нагласио је Абазовић.

Како је навео, када говоримо о међународном кредибилитету, он је недостајао.

- У јулу смо имали ноиви контингент доказа који је прегломазан. Ради се о стотинама хиљада порука. Након хапшења припадника кавачког клана почиње интензивни разговор са Венецијанском комисијом око промјена у тужилаштву- појаснио је он.

Абазовић је казао да је материјал Еуропола почео да се уступа Црној Гори у континуитету са значајно већим контингентима од јула.

- Неко унутар Специјалног државног тужилаштва није хтио да ради у циљу заштите мафије. Ово је земља заробљена криминалом- додао је Абазовић.

Упитан за комнетар на то што је бивши главни специјални тужилац Миливоје Катнић одбацио наводе Еуропола, наводећи да је Лазовић био тајни агент који је доносио корисне информације, Абазовић је казао да је то прича за малу дјецу.

- Петар Лазовић законски није могао да буде на тајном задатку-  нагалсио је Абазовић.

Сматра да постоји отпор промјенама.

На питање да ли је мимо Демократске партије социјалиста (ДПС) било отпора да се Предраг Шуковић буде нови шеф Специјалног полицијског одјељења рекао да га не чуди реакција ДПС.

- Знам ко су људи који су криптованој SKY апликацији користили надимке Комита, Кардинал, Тигар, Ранко, Ацо. Ту су људи што би се рекло са оног списка који сам помињао прије него сам изабран на функцију потпредсједника Владе. Не знам гдје се налазе  Петар Лазовић и Љубо Миловић које Еуропол сумњичи да су чланови кавачког клана- рекао је Абазовић.

Абазовић је рекао да не може да изнесем оптужбе на рачун Зорана Лазовића који је је до 1. марта 2021. године био шеф Сектора за борбу против организованог криминала Управе полиције, када је смијењен, иако има примједбе на његов рад.

- Одређене структуре у врху црногорске полиције ако су имале заједнички задатак, то је било да спроводе криминалне активности. Мислим да то није могло да прође без знања Мила Ђукановића- рекао је Абазовић.

Абазовић jе истакао да jе 42. Влада пала jер ниjе имала заjеднички jезик са Скупштинском већином.

- Поздрављам данашњи став посланика ДФ да су спремни да учествују у политичком дијалогу. ДПС жели да се ослободи неких људи и да не носи њихов терет у будућности, како би била политичка опција која може да прави мостове убудуће и евентуално се врати на власт- нагласио је Абазовић.

Абазовић је рекао да нема информацију да три црногорска полицајца на рачунима које су идентификовале партнерске службе имају по 50 и више милиона еура.

Абазовић је рекао да је за реизбор судија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:59