/ Демократе прес (портал Дан)
11/02/2022 u 14:12 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Копривица: Скандалозно је што је УРА разговарала са ДПС-ом

Након масовног протеста у Подгороици настављамо у суботу у 19 часова у Колашину, а у недељу у Пљевљима. Након тога у стиједу у 18 часова масовни протест у Подгорици, наводи он

Нажалост све сто смо говорили дуже вријеме добија потврду, поручио је Момо Копривица,функционер Демократа, на прес конференцији.

-Договорен је план политичке преваре али тај план наилази на … због протеста као и због неких политичпких партија. Скандалозно је што је УРА разговарала са ДПС-ом. Састанак је био тајни. Вјероватно је то један у низу а никако први састанак. У згради предсједниства вођен састанак делегација које су у партијском састанку, Ђукановић, Живковић и Вуковић. С друге стране Абазовић и Микић. Међупартијски разговор и састанак. Шта преостаје? Да доврше превару тако сто ће на вили на Горици закључити коалициони споразум. Абазовић рекао да рачуна на посланике ДПС и тиме признао да је завршена коалиција са ДПС-ом-поручује он.

Додаје:"Постављају се питања шта су преузете обавезе је ли ту подршку добио без ичега, без гаранција и шта ДПС добија".

- Нико не даје подршку посебно не ДПС бланко подршку без против услуге. Од ДПС-а зависиће влада, закони, темељни уговор. Већ се сада види да је мањинска влада политицки неуспјешан експеримент, камуфлирање покушаја СНП који говори да неће бити уз владу која неће потписати темељни уговор, а с друге стране СД и СДП који наводе да неће бити потписан. Мањинска влада уз подршку ДПС је влада по мјери ДПС-а. Она ће бити одобрена од ДПС-а, зависна од ДПС-а, одговорна ДПС-у.. ДПС ће за њу да гласа из два разлога, она ће да ради за ДПС и да штити ДПС. Ко год ових дана преговара о персоланлном уласку у ту владу боље да промијени име у Дарко Пајовић или Џаковић-саопштио је Копривица.

Додаје да је "одговоран онај ко бјежи од избора и ко не жели да да гаранције да неће са ДПС-ом.

- Договорено да ГП УРА добије прт мjеста и премијера, СНП sedam мјеста од којих би четири позивије припале онима који покушавају да збуне јавност А мањинске да добију четири мјеста у тој власти.Намјера да нас увуку у једну од највећих политичких превара била планирана додјелом два мјеста насој партији и зато сте то чули од Абазовића-поручио је он.

Додаје:"Све ово може да се заустави народним протестима, мирним и демократским".

-Након масовног протеста у Подгороици настављамо у суботу у 19 часова у Колашину, а у недељу у Пљевљима. Након тога у стиједу у 18 часова масовни протест у Подгорици Избори су једини излаз из ове кризе- Протести који су започети ће се наставити. Све иде свијим током. Већ је динамика утврђрна-поручује Копривица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:49