/ фото: Иван Петровић
27/10/2021 u 21:36 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Спаса нам нема, а пропасти нећемо

Сматра да ова Влада грађанима, а посебно бирачима који су је изгласали, не испоручује своје резултате и нема легитимитет

Један од лидера "Демократског фронта" и лидер "Покрета за промјене" Небојша Медојевић казао је вечерас на "ТВ Адриа", да од реконструкције Владе неће бити ништа. 

- Борба против мафије подразумјева читав сет реформи. Мафија је почела са шверцом цигарета и горива деведесетих. Када видите који је проблем мафије у Црној Гори схватате да само један закон не може да буде довољан, битније је да се позабавимо демонтажом режима који је направио мафију, а то је Демократска партија социјалиста- навео је Медојевић.

Додао је да су браћа Мило и Ацо Ђукановић привативизовали мафију, те прозвао Брана Мићуновића и Душка Мраковића. Како је навео многи докази су уништени , а који се односе на "криминалну хоботницу Мила Ђукановића".

- Убијани су свједоци... Ђукановућ је уништавао доказе о свом криминалу. Агенција за националну безбједност никада није била служба националне безбједности, већ служба Ђукановића - навео је Медојевић.

Сматра да ова Влада грађанима, а посебно бирачима који су је изгласали, а којима је обећана борба против криминала, не испоручује своје резултате и нема легитимитет ни на унутрашњем плану.

- Више сједница се организује преко вајбера, него уживо. Влада нема подршку, в.д. стање је у Тужилаштву... Нити постоји Влада, а ни Скупштина. Треба да се сконцентришемо на организовање фер и поштених избора - нагласио је Медојевић.

Бивши функционер АНБ-а Лука Булатовић пронађен мртав

Истакао је да ДФ наступа увјерено и да има најбољи план за будућност Црне Горе који се тиче радикалних реформи и забране рада ДПС-а. Поручио је да прижељкују изборе. 

- Протести ДФ-а који су били 2015. били су легални и пријављени по закону и циљ је био фер и демократски избори. А протести који се тичу Цетиња су нелегални, непријавењи и циљ је био спречавање одређеној групу људи да оствари своја људска права. Хтјели су да забране устоличење митрополита. То се десило јер је ова Влада била у непрекидној вези са ДПС- појаснио је Медојевић.

Сматра да ову Владу подржава четири или пет одсто грађана Црне Горе. Казао је да је идеја да се не дозволи Демократском фронту да уђе у Владу.

- Задња очајничка акција је да се нападима на нас униште наше партије. Јасно је да су политички односи Србије и Црне Горе лоши и тоније добро ни за Црну Гору и Србију. Посјета Србији од стране Здравка Кривокапића је бесмислена. Влада не функционише и не производи резултате. Ми смо за фер и поштен договор. УРА је политички рекеташ- нагласио је Медојевић.

Катнић не жели да коментарише наводе о уређају за прислушкивање

Сматра да треба да се направи нова Влада, те да су увијек спремни за компромис и да грађани на изборима морају да изаберу своју власт.

- Ђукановић је и даље шеф мафије. Европска унија је тренутно мртва политичка организација, све мањи су њени утицаји на државе Балкана и зато Америка враћа своје старе играче, као што је Ескобар Габријел. У Црној Гори не постоји нико ко може да процесуира припаднике "кавачког клана", јер су сви они повезани са онима који су задужени за то- сматра он.

Разријешен Александар Дамјановић

Црногорска мафија, тврди, није настала на улицама, већ у кабинетима Владе и ДПС-а. 

- Од АНБ-а не можете очекивати да преко ноћи промјени идеологију. Нема ко да провјери чланове криминала који су тамо. Криминализација сектора безбједности проширила се и на тужилаштво. Никада нисам чуо да се високи обавjештаjац убиjе као што jе Лука Булатовић. Сматрам да је то резултат хаоса који се дешава, те да служба државне безбједности није функционисала по закону- казао је Медојевић.

Истакао је да је центар "кавачког клана" у Београду. Поручио је да се нису десиле реформе полиције и да може доћи до полицијских ликвидација.

- Сумњам да је Булатовић починио добровољно самоубиство, мислим да се ради о принуди мафијаша који су га ликвидирали јер је много знао. Што се тиче прислушкивања Специјалног државног тужилаштва, главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, не може он да води истрагу када је он дио предмета- казао је Медојевић.

Сматра да држава Црна Гора тренутно не постоји.

(ВИДЕО) Лука Булатовић у опроштајном видеу: Мислио сам да сам радио по закону, данас видим да то није тако

- Плашим се да ће убиство или самоубиство Луке Булатовића бити почетак ликвидација на политичком и безбједносном сектору. Није вријеме за ситна препуцавања. Вријеме је да Мило Ђукановић напусти политику - поручио је Медојевић.

Сматра да су "Пандора папири" само почетак приче за Мила Ђукановића и да му је то врло озбиљна порука. Истакоа је да се зна ко је поставио уређаје и по чијем налогу у СДТ-у за прислушкивање.

- Јасно је да УРА губи бираче због свих превара које је урадила. Спаса нам нема, а пропасти нећемо- нагласио је он.

Говорио је и о геополитичкој ситуацији и стању у региону и преговорима око Владе. Такође, осврнуо се и на утицај спољњег фактора. Једна од тема је била и престанак функције Александру Дамјановићу.

"Пандора папири": Блажо саслушан у СДТ

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:38