Са сједнице одбора / - Са сједнице одбора
04/05/2022 u 14:58 h
Ана ГајевићАна Гајевић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбор дао зелено свјетло за одржавање избора у једном дану и три секретара у министарствима

Допуне Закона о локалној самоуправи иницирали су посланици Данијел Живковић, Милош Конатар, Драгиња Вуксановић Станковић, Кенана Струјић Харбић и Драган Ивановић

Одбор за политички систем, правосуђе и управу дао је зелено свјетло за измјену Закона о локалној самоуправи којима је предвиђено да избори у Подгорици и 13 општина буду одржани 30. октобра, као и за измјену Закона о државној управи којим би се омогућило три државна секретара у министарствима. 

За одлагање избора гласали су СДП, УРА, ДПС и СНП, а остали нису били у сали у тренутку изгласавања. Слично се гласало и за Закон о државној управи, па је седам посланика било "за", док су два била против.

Законске допуне предложила је нова парламентарна већина и затражила да се разматрају по хитном поступку. 

Предложено је да истог дана буду одржани избори у Пљевљима, Рожајама, Плаву, Тивту, Будви, Плужинама, Жабљаку, Бијелом Пољу, Шавнику, Бару, Даниловграду, Колашину, Подгорици и Голубовцима, општини у оквиру Главног града. 

Измјене Закона о државној управи које би подразмјевале три државна секретара у министарствима предложио је посланик УРА Милош Конатар. Он је навео да је ово предложено због величине појединих министарстава, а истакао је и то неће подразуимјевати да сваки ресор има по три државна секретара.

Ток сједнице уживо:

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:25