/ Здравко Кривокапић и Оливер Вархељи
15/06/2021 u 13:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вархељи-Кривокапић: Фокус на владавини права и економиjи

Радуjем се ‘политичкоj‘ међувладиноj конференциjи (ИГЦ) са Црном Гором у jуну, базираноj на нашоj ревидираноj методологиjи проширења, истакао је Вархељи

У оквиру посjете Бриселу предсjедник Владе  Здравко Кривокапић састао се са европским комесаром за проширење и сусjедску политику, Оливером Вархељиjем.

На састанку jе закључено да jе будућност Западног Балкана у Европскоj униjи те да Црна Гора предњачи на интеграционом путу.

Предсjедник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић изразио jе задовољство због поновног састанка са европским комесаром за проширење и сусjедску политику и казао да поjачана динамика сусрета наjвиших званичника Црне Горе и Европске униjе говори у прилог опредjељењу обjе стране да заjеднички доприносе интеграционом процесу.

– Увjерен сам да ће наше активности дати жељени резултат, jер jе то воља 75% грађана Црне Горе према посљедњим истраживањима. Наш курс jе jасан. Желимо чланство у Европскоj униjи, немамо и не тражимо алтернативе – казао jе премиjер.

Европски комесар за проширење и сусjедску политику Оливер Вархељи jе истакао да Црна Гора наставља да предњачи на путу интеграциjе у Европску униjу и да Брисел циjени напоре 42. Владе да одржи такву динамику.

– Радуjем се 'политичкоj' међувладиноj конференциjи (ИГЦ) са Црном Гором у jуну, базираноj на нашоj ревидираноj методологиjи проширења – казао је Вархељи.

На састанку су размиjењена мишљења о актуелним приликама у региону и процесу имунизациjе против Ковид-19. Саговорници су се сагласили да jе динамика имунизациjе задовољаваjућа, те да охрабруjе у контексту испуњавања очекивања од предстоjеће туристичке сезоне и опоравка привреде уопште, наводи се у саопштењу Кабинета предсједника Владе.

У том контексту, премиjер Кривокапић захвалио jе комесару Вархељиjу на подршци коjу jе ЕУ пружила Црноj Гори у борби против пандемиjе и изразио увjерење да су институциjе у Црноj Гори и овом приликом оправдале статус земље као поуздане државе кандидата, односно будуће пуноправне чланице ЕУ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:56