Sastanak predstavnika DRI sa predsjednicom Odbora za rodnu ravnopravnost / - DRI
23/02/2024 u 17:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Važno jačati strukturirano praćenje realizacije preporuka DRI od strane Skupštine

U vezi sa tim predsjednica Odbora Jelenka Andrić najavila je održavanje sjednica nadležnog Odbora vezano za predmetne izvještaje Državne revizorske institucije, saopšteno je iz DRI

U cilju uspješnije implementacije revizorskih preporuka senator Državne revizorske institucije (DRI) Branislav Radulović imao je sastanak sa predsjednicom Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore.

Sastanak u DRI organizovan je u cilju upoznavanja sa izvještajima o reviziji iz oblasti rodne ravnopravnosti i bolje realizacije i implementacije izdatih preporuka DRI. U ime Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore učestvovali su predsjednica Odbora Jelenka Andrić i sekretarka Odbora Angelina Šaranović.

Na sastanku je nadležni revizorski tim DRI, državni revizor - načelnik u Sektoru II Blažo Savković i saradnica državnog revizora Milica Bulatović, prezentirao zaključke i preporuke iz izvještaja “Uspješnost sprovođenja politike rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori” i “Uspješnost sprovođenja rodno odgvornog budžetiranja u Crnoj Gori”. Ove revizije sprovedene su u cilju uspješnijeg ostvarivanja UN Ciljeva održivog razvoja – cilj broj 5 “Rodna ravnopravnost”.

- Na sastanku je posebno istaknuta važnost jačanja strukturiranog praćenje realizacije preporuka DRI od strane Skupštine Crne Gore, što je i preporuka iz zadnjeg izvještaja EK. U vezi sa tim predsjednica Odbora Jelenka Andrić najavila je održavanje sjednica nadležnog Odbora vezano za predmetne izvještaje Državne revizorske institucije, saopšteno je iz DRI.

Revizorski tim DRI takođe upoznao je predsjednicu Odbora i sa paralelnom revizijom uspjeha koji DRI Crne Gore sprovodi sa vrhovnim revizorskim institucijama iz regiona a pod pokroviteljstvom UN Women organizacije, kao i da je za 5. mart 2024. gopdine u Sarajavu planirano održavanje sastanka revizorskih timova i usvajanje zajedničkog izvještaja koji će DRI takođe dostaviti Skupštini Crne Gore na upoznavanje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 17:21