Фото: Права Црна Гора / - Фото: Права Црна Гора
26/05/2022 u 14:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вешовић: Бетонирање Горице доказ бахатости према симболима Подгорице

Као дио извршне власти, Права Црна Гора ће се залагати да се Горица, Љубовић, Стара Варош и све друге градске области које представљају најважније симболе града, прогласе заштићеним зонама

Предсједник Одбора Праве Црне Горе Подгорица Стефан Вешовић у оквиру теренске кампање посјетио је девастирани дио брда Горица и истакао значај бриге за природна богатства. 

Тим поводом Вешовић је казао: 

„Брдо и парк-шума Горица су срце Подгорице. Међутим, већ дуги низ година траје грађевинска девастација овог симбола града. О томе колика је небрига да се он сачува, најбоље говори чињеница да, из године у годину, Горица страда у пожарима, а њене стране се засијецају како би се добило грађевинско земљиште.

О коликом недостатку елементарне свијести о важности Горице за наш град, највише свједочи простор иза нас. Призор којим је симбол града, благо речено, понижен. Овај призор је доказ да градом управљају људи без адекватног знања, идеја, визија и способности. То говори о људима који су спремни да уништавају, али не и да оплемене средину. Људима који су огрезли у деструкцији. 

Овакав призор, засигурно, није пријатан ни станарима околних зграда који су приморани да га свакодневно гледају из својих станова. Поред тога, опште је познато да велике бетонске површине утичу на повећање и онако високих температуре ваздуха током љетних мјесеци у нашем граду.

Зато, оне који су предложили и дозволили да се, на овај начин, бетонира Горица, са овог мјеста питам: зар није постојао неки бољи, ефикаснији и прикладнији начин санације штете која је Горици нанесена оволиком градњом? Умјесто најефикаснијег и решења, изабрали сте најједноставније и, уједно, најгоре. Са овог мјеста, обећавамо вам да ћете бити позвани на одговорност.

Као дио извршне власти, Права Црна Гора ће се залагати да се Горица, Љубовић, Стара Варош и све друге градске области које представљају најважније симболе града, прогласе заштићеним зонама и ставе ван домашаја грађевинских лобија и грађевинске мафије. 

Конкретно, на овој локацији, изградњом великог висећег врта, потрудићемо се да ублажимо посљедице штете која је, бруталним бетонирањем, учињена брду Горица, а станарима околних зграда обезбиједимо пријатнији и љепши амбијент за становање.

Грађани Подгорице могу да нам вјерују јер Права Црна Гора држи дату ријеч.“

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:10