Вешовић, Права Црна Гора / Вешовић, Права Црна Гора - Вешовић, Права Црна Гора
15/09/2021 u 17:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вешовић опозицији: Дестабилизација Владе неће проћи, нових избора неће бити

Истиче да дестабилизација Владе неће проћи

Данашње саопштење опозиције би имало смисла да је написано за вријеме њиховог вршења власти, поручио је члан Главног одбора Праве Црне Горе Стефан Вешовић.

Истaкао je да дестабилизација Владе неће проћи, те да нових избора неће бити, а ДПС-у је поручио да прелазну Владу може, са њиховим пријатељима, да праве на скупим журкама, јефтиног укуса.

 - Прво по навици критикују  црквене великодостојнике и настављају флагрантно кршење Устава вријеђајући већинску Црну Гору на вјерској основи, минимизирајући вјерска осјећања и сводећи Српску Православну Цркву на ниво неке државне службе. За разлику од свих прошлих Влада, у којима су управо они вршили власт, које су играле по тактовима највећих криминалних организација у Европи, ово је прва Влада која те везе кида те разумијемо да парламентарној опозицији то смета - навео је он.

Према ријечима Вешовића, то  што у новој Влади и вршењу власти учествује неколико странака које имају различите ставове, па и идеолошки се разликују, парламентарној опозицији је непојмљиво.

- Непојмљиво јер су они сваку своју Владу свели на служење интересима који се директно косе са интересима грађана Црне Горе. Чудно је да странке које у свом имену имају ријеч демократија, ријеч коју су они својим политичким дјеловањем претворили у најјефтинију ријеч политичке сфере, не знају да је управо премошћивање разлика и заједнички рад на напретку друштва  мјера демократије и компромиса. Знају, али су навикли да поступају по директиви Мила Ђукановића, како партијски другови, тако и коалициони партнери. Из тако уских оквира поглед не сеже далеко - сматра он.

Како додаје, помињу и пут Црне Горе у ЕУ, само дан након похвала и подршке њемачке канцеларке Ангеле Меркел.

 - Свака даља полемика у овој области постаје излишна њеним јучерашњим састанком и ријечима упућеним премијеру Кривокапићу. Проповиједају да је угрожена мултиетничка, мултиконфесионална, мултикултурална, грађанска, антифашистичка и шта све не Црна Гора. Морам признати да се у овом дијелу слажемо! Угрожена од најприземнијих индивидуа које су перјанице управо ваше политике, чему свједоче дешавања на Цетињу. Управо ви, и ваше комите угрожавате суживот, угрожавате безбједност. и све добро у овој држави - наводи Вешовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:38