Stefan Vešović / - PRAVA CG
24/03/2024 u 18:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vešović: Vlada hitno da se ogradi od stavova Nika Djeljošaja

Dok se civilizovana Crna Gora sa pijetetom sjeća nedužnih žrtava, potpredsjednik Vlade Crne Gore kaže da su to žrtve humantaraca.

Presedan u kršenju medjunarodnog prava, što iz dana u dan priznaje sve više aktera iste operacije, niko ne naziva humanitanom, osim onih koji maliciozno nastavljaju da propagandom prikrivaju istinu, naveo je Stefan Vešović, funkcioner Prave Crne Gore.

- Jasno je kao dan da Nikola (od milošte Nik) ne gleda na sve građane Crne Gore kao svoje, jer da gleda ne bi mu palo na pamet da ovako govori i piše, jer u ovoj državi još uvijek žive roditelji, bliski rodjaci i prijatelji ubijenih u zločinačkom napadu. Očekujem da njegove kolege iz Vlade Crne Gore pod hitno utiču na to da uputi izvinjenje građanima od kojih živi kao bubreg u loju iako to ničim ne zaslužuje. Naravno, jasno je da nije osjetio blagodati “humanitarne” akcije jer nije morao da ide za dijete u školu u trenucima vazdušne opasnosti, nije morao da se nada da neće pući stakla na prozorima u sobi u kojoj spava, niti je morao da trči kući iz bezbrižne igre jer je nebo odjednom prošarano otkrivajući kuda su prošli “humanitarni” avioni sa bombama. Kasetnim ispostaviće se, ne humanitarnim. Sa osiromašenim uranijumom, bez nutritivnih vrijednosti. Čudni neki humanitarci. - navodi Vešović.  

Kako dalje navodi Vešović, očekuje da se ovo sramotno saopštenje osudi sa najviših državnih instanci, jer u suprotnom može se smatrati da je ćutanje znak odobravanja.

- A ono što svi do jednog građanina, koji su osjetili teror koji je trajao 78 dana, misle je da se operacija Plemeniti nakovanj može isključivo nazvati  zločinačkom akcijom - ističe Vešović. 

Potpredsjedniku predlažem da se manje bavi propagandom, lažima, istorijom i podilaženjem, a više usavršavanjem, idejama i budućnošću, poručio je Vešović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:05