/ Foto: LAZAR RUZIC
25/01/2023 u 15:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović: Krivična prijava protiv Glavnog grada, jer nije stvorio uslove za uklanjanje objekata "Bemaxa"

Eksploatacija šljunka se obavlja i u noćnim satima, naveo je on

Država će se obračunati sa ljudima koji se bave nelegalnom eksploatacijom šljunka, kazao je premijer Dritan Abazović na konferenciji za medije nakon sjednice Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije.

Eksploatacija šljunka se obavlja i u noćnim satima, naveo je Abazović.

- Ne postoji veća ekonomska i socijalna ugroženost nego eksplatacija šljunka u izvorištu Bolje sestre. Moramo da krenemo i sa represivnim mjerama. Nismo daleko od toga da Vojsku Crne Gore izvedemo da štiti taj prostor, naveo je Abazović, dodajući da je u tu svrhu izvjesno i angažovanje pripadnika Vojske Crne Gore.

Kako je najavio, podnijeće krivičnu prijavu protiv Glavnog grada, jer kako je naveo nije stvorio uslove da državna insekcija ukloni objekte "Bemaxa", za koje je kazao da je glavni eksploatator šljunka.

Oko milijardu eura, cijeni Abazović, stoji biznis u vezi sa ilegalnom eksploatacijom šljunka u prethodnih 10-15 godina.

Kako je istakao, na sjednici je predloženo da se formira specijalna linija na koju bi građani mogli da podnesu prijavu.

Dodao je da je tu i bahatost "Montenegro petrola" koji je i danas vršila eksploataciju, kao i još nekoliko pravnih ali i fizičkih lica, ne samo na podrućju Zete već i Podgorice.

Kazao je da je poruka ljudima u državnoj upravi jasna - ko nema smjelosti neka to saopšti.

Tema sjednice održane danas bila je nelegalna eksploatacija šljunka. Kako je najavio, čim se završi pitanje šljunka preći će se na šume, a potom na lov.

Sjednici su kao članovi Nacionalnog savjeta, prisustvovati potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović, ministri Zoran Miljanić, Marko Kovač, Filip Adžić, Aleksandar Damjanović, Ana Novaković Đurović, Miomir Vojinović, Dragoslav Šćekić, v.d. predsjednice Vrhovnog suda Vesna Vučković, v.d. Vrhovnog državnog tužilašva Maja Jovanović, glavni specijalni državni tužilac Vladimir Novović, direktor ANB Boris Milić, direktor UP Zoran Brđanin, direktorica ASK Jelena Perović, direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević, direktor Uprave prihoda i carina Vladimir Bulajić, predsjednica Privredne komore Nina Drakić, kao i predstavnici NVO sektora Vladimir Otašević, Ana Đurnić, Ognjen Mitrović i Bojana Jokić.

- Na predlog premijera Abazovića kao gosti na današnju sjednicu pozvani su: potpredsjednik Vlade Vladimir Joković, državni sekretar Ministarstva odbrane Krsto Perović, direktor Uprave za katastar i državnu imovinu Koča Đurišić, predsjednik Odbora direktora Regionalnog vodovoda Zoran Lakušić, direktorica Uprave za vode Vesna Bajović, direktorica NVO MANS Vanja Ćalović-Marković, kao i ekološki aktivisti Aleksandar Dragićević i Vuk Vujisić, saopšteno je ranije iz Kabinet predsjednika vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. mart 2023 20:01