Царевић / Фото: Срђан Бољевић
19/03/2022 u 15:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Царевић: Поднијећу оставку кад ја хоћу, а не кад ми Демократе кажу

У мени је прорадио инат, моја партија је уз мене, а грешака нисмо имали, тврди он

Предсједник Општине Будва Марко Царевић казао је синоћ у интервјуу на РТВ Будва да неће поднијети оставку на функцију првог човјека Будве, јер је у њему прорадио инат. 

Након дугогодишњих несулгасица коалиционих партнера, прије свега Демократа и Демократског фронта, Министарство јавне управе је Општини Будва дало рок да до понедјељка одржи сједницу Скупштине.

У случају неодржавања исте слиједи увођење принудне управе. 

– Жао ми је што смо дошли до тог тренутка. Али идемо даље. Ја сам оптимиста- казао је Царевић у емисији "Округли сто".

Према његовим ријечима, функционер Демократа и потпредсједник Скупштине општине Будва Крсто Радовић треба да одговори на све оно што му је изнијето и стављено на терет јер се "понаша опуштено као да је све најбоље у животу радио".

image

Радовић

Фото: Срђан Бољевић

– Треба да одговори на нека веома важна питања. Нису се бавили вођењем града већ мноме и мојом породицом. У мени је прорадио инат и ја једноставно не желим да поднесем оставку. Ја имам апсолутну подршку од одборника ДФ-а. Радовић је завршио своју политичку каријеру, а ми ипак нисмо изнијели све што имамо о њему. Њега је његова партија, за разлику од мене, пустила низ воду. Око његовог одласка је сагласна и његова партија и ми. А моја партија је уз мене. Ми нисмо имали ни једну грешку – категоричан је Царевић.

Поручио је да ће "отићи кад он буде хтио а не када колеге из Демократа то кажу".

- Нама из ДФ-а никада није пало на памет да кадрирамо код њих, а они су себи дали за право да са својих шест мандата кадрирају нама са 14. од првог дана мог појављивања па све до данас, то је био један пут који је мене пратио са колегама из Демократске ЦГ, то је био пут бојкота, опструкције да се ради било шта што би био интерес грађана. Ја сам пуно пута разговарао и налазио компромис са свима али овдје је био само систем уцјене и да испуњавам нечије жеље. Ми смо имали рекордну годину за нама и успјешну туристичку сезону, успјешно смо се борили са пандемијом, имали смо 11.7 милиона суфицита и све је функционисало како треба. Понављам, грађани ће дати суд свему - закључио је Царевић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:43