Владислав Дајковић / - Владислав Дајковић
21/05/2022 u 13:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Дајковић: Ево зашто не славим Дан независности

- Ја немам другу кућу осим Црне Горе, ја волим овај камен више него свој живот али немамо шта данас ни да славимо - навео је он

Предсједник Слободне Црне Горе Владислав Дајковић у свом видео обраћању поводом Дана независности изнио је разлоге због којих не слави овај државни празник.

“Рекли су нам да долази боље вријеме, да долазе паре, да долазе инвестиције, да само треба да заборавимо браћу, да заборавимо Србију, да заборавимо историју, заједничку проливену крв, да заборавимо претке, да заборавимо родбину, браћу и сестре. Рекли су да кажемо ДА свему ономе што никад нисмо били и оно што нисмо ни данас, и многи су рекли да. Умјесто радних мјеста, српски радници су остајали без послова, наставници су отпуштани због српског језика а у институцијама нас је било свега неколико процената - навео је Дајковић у видеу који је објавио.

Умјесто тих обећаваних инвестиција, како је истакао, добили смо пет пута већи јавни дуг, умјесто истине добили смо лаж, умјесто браће добили смо оне који нам никад добро.

 - Умјесто пријатеља добили смо оне који су нас газили, умјесто правде добили смо корумпиране судије и тужиоце, умјесто државника добили смо мафију, умјесто полицајаца добили смо чланове нарко картела, на плаже су нам ставили рампе, увезли нам дрогу, а извезли нашу младост. То је оно што смо добили од наше независности. И мени смета независност, ја немам другу кућу осим Црне Горе, ја волим овај камен више него свој живот али немамо шта данас ни да славимо. Ако ћемо да славимо страдање наше земље, страдање наших младих људи који су пошли преко границе, онда нека славимо уз гусле. Срећан Дан независности, живјели - истакао је Дајковић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:03